Sadržaj s oznakom: Hrvati u svijetu

Povodom 32. obljetnice pada Vukovara, hrvatske katoličke misije Švicarske organizirale su u subotu u Luzernu susret mladih. Više od 350-ero sudionika, kojima su se pridružili misionari i časne sestre, pozdravio je domaćin susreta fra Branko Radoš.

Objavljeno u Hrvati u svijetu | 16.11.2023.

Put dug krunicu i pol

Hrvatska katolička župa Frankfurt organizirala je od 10. do 12. studenog duhovnu obnovu i slavljenički koncert. Voditelj obnove bio je vlč. Ivica Tolla, duhovnik katoličke televizije Laudato TV, koji je predslavio svete mise u petak i subotu u crkvi sv. Ante te u nedjelju u frankfurtskoj katedrali.

U rujnu su se osmorica vjernika Hrvatske katoličke misije Luzern odvažila na nesvakidašnje hodočašće. Na poticaj Dragana Dovođe, Petar Ramljak, Dragan Slebur, Ivica i Danijel Bilobrk, Ivica Udovičić, Nikola Stojanović i Tomislav Ćuk, biciklima su se zaputili iz Luzerna u Gospino svetište u Lourdes (Francuska). Svoje su dojmove nedavno podijelili s članovima i ove hrvatske misije u Švicarskoj.

Mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić zaredio je za đakona fra Vinka Baćka, bogoslova Hercegovačke franjevačke provincije. Ovaj veliki događaj održan je u župi Presvetog Srca Isusova u Chicagu.

Nakon što je časna sestra Dorotea Dunđer 2019. godine posjetila Stuttgart i na svetim misama u hrvatskim katoličkim zajednicama govorila o svom redovničkom i misionarskom poslanju u afričkoj državi Benin, vjernici Hrvatske katoličke zajednice Stuttgart Zentrum i članovi Hrvatske kulturne zajednice Stuttgart prikupili su 17.050 eura i ostvarili humanitarnu akciju koju su pokrenuli te godine, javlja Fenix Magazin.

Nadbiskup Tangera u Maroku mons. Emilio Rocha Grande u prošlu nedjelju za đakona je zaredio fra Marka Bagarića, člana Hrvatske provincije sv. Ćirila i Metoda.

U Akronu u američkoj saveznoj državi Ohio u ponedjeljak 9. listopada u 103. godini preminula je s. Bernardeta Ivančec (s. M. Bernadette Evanchec). Bila je redovnica 83 godine u zajednici sestara Kćeri Božje ljubavi.

Na spomendan Blažene Djevice Marije od Krunice, Frama Hrvatske katoličke misije Beč održala je godišnju proslavu Obećanja.

U subotu 7. listopada, na svetkovinu Kraljice svete Krunice, Hrvati iz katoličkih misija iz pokrajine Nordrhein-Westfalen već 42. put su hodočastili Majci Božjoj Tješiteljici žalosnih u Kevelaer.

Apostolski nuncij u Saveznoj Republici Njemačkoj nadbiskup Nikola Eterović upozorio je na početku zasjedanja Njemačke biskupske konferencije na opasnost koju “rodna” ideologija predstavlja za biblijsku predodžbu o čovjeku, objavio je u ponedjeljak, 25. rujna, portal katholisch.de.

Hrvatska katolička misija Köln srdačno poziva sve vjernike da se pridruže ovom izvanrednom događaju i zajedno predstavljaju naš hrvatski narod na internacionalnom misnom slavlju u Kölnu.
U subotu, 23. rujna ove godine, katedrala u Kölnu bit će domaćin tradicionalnog Internacionalnog misnog slavlja svih vjernika stranaca u nadbiskupiji Köln. Program će započeti u 17 sati s ispovijedanjem na više jezika kako bi svi vjernici imali priliku za duhovnu pripravu.

U Hrvatskoj katoličkoj župi München voditelj fra Petar Klapež predvodio je u subotu svečano misno slavlje tijekom kojega je krstio djevojčicu Sofiju, osmo dijete u obitelji Franje i Žane Ivane Barišić.

Pet kandidatkinja slovensko-hrvatske provincije Družba sestara Kćeri Marije Pomoćnice otišlo na daljnju formaciju u postulat u Torino

Hrvatska katolička misija Pariz jučer je hodočastila u Gospino svetište La Salette u francuskim Alpama. Okupilo se šezdesetak vjernika iz Lyona, Chamberya, Annecya, Grenobla, Geneve i Nice, među kojima je bio i Dejan Lovren, odnedavni igrač Lyona.

Povodom 75. godišnjice Hrvatske katoličke župe bl. Alojzija Stepinca u Salzburgu, od 29. rujna do 1. listopada u toj hrvatskoj zajednici bit će održana duhovna obnova koju će predvoditi fra Mario Knezović iz Kočerina.

Don Danko Litrić, najstariji hrvatski misionar koji je na službi u Ruandi, uputio je poruku učenicima i nastavnom osoblju početkom nove školske godine u Republici Hrvatskoj…

Stranica 1 od 13