Sadržaj s oznakom: Ime Marijino

Prepoznajući posebnu ulogu Blažene Djevice Marije, Crkva je još odavno počela slaviti i Marijino ime, odnosno častiti Djevicu Mariju kao onu koja je posebna od svih ljudi, kao onu koja je izuzeta od grijeha, koja je sav svoj život predala Bogu i čijoj poslušnosti i spremnosti možemo zahvaliti da je imala čast, ali i tešku zadaću biti Majka Spasiteljeva. Po toj svojoj spremnosti i poniznosti Marija je nagrađena nebeskom slavom i postala je Majka Crkve i naša Majka. To su samo neki od vidova koje želimo objediniti dok častimo ime Marijino, odnosno zazivajući njezino ime molimo je da nam bude trajna zagovornica i pomoćnica u svakodnevnom životu.

Danas, na 24. nedjelju kroz godinu, odnosno dan 12. rujna, u katoličkom kalendaru određen je blagdan IMENA MARIJINA. Samo značenje Marijina imena nije do danas sa sigurnošću otkriveno, ali mnogi drže da ono dolazi od hebrejski Mirjam, odnosno od myr – ljubljena i Jam – skraćenica od Jahve, te bi u tom smislu značilo ona koja je od Boga (Jahve) ljubljena. Neki pak njegovo značenje tumače s lijepa, gazdarica, gospođ itd.

Objavljeno u Meditacije | 12.9.2021.

Marijo, budi uvijek tu

Marijo moja, u tišini promatram Tvoj lik. Kako si samo lijepa, Marijo. Kako si samo istinita, ponizna, strpljiva.

Litanije Preslavnog Imena Marijina

Gospa nas je pozvala u Međugorje, u svoju blagoslovljenu zemlju, zajedno sa puno djece, adolescenata i obitelji. Marijo, hvala ti!

Danas slavimo blagdan Imena Marijina, pa vam iz tog razloga donosimo video pod nazivom "U ime Marijino" koji govori o Gospinim ukazanjima u Međugorju i Bijakovićima, o vidiocima, a o svemu govori pokojni fra Slavko Barbarić.

Objavljeno u Svetac dana | 12.9.2018.

Ime Marijino

Ime Marijino se kao blagdan počelo slaviti u španjolskoj biskupiji Cuenca 1513. godine.