Sadržaj s oznakom: Imotski

S koljena na koljeno, iz generacije u generaciju, priče su se pričale i održavale na životu. Bake i djedovi, očevi i majke svojoj su djeci prepričavali legende koje su čuli od svojih očeva i majki, baka i djedova. Kako su ih nekad oni s guštom slušali, sigurno i danas djeca žele čuti neku legendu. Sjećate li se koje?

Dok se Imotska krajina iseljava, u zaseoku Gornji Ujevići, tu gdje su korijeni Tina Ujevića u petnaestak kuća, nešto je više od pedesetero djece.

Brojni Imoćani pohrlili su jučer na glavnu vidilicu kako bi vidjeli fenomenalnu boju vode u njihovom Modrom jezeru.

'Nebo' tako je komentirala slavna stranica stadion Gospin Dolac u Imotskom

S ciljem povećanja nataliteta u gradu te poticanja mladih obitelji, grad Imotski uveo je nove novčane poticaje za svu novorođenčad.

Biološki odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu izvijestio je u utorak javnost kako je u Crvenom jezeru kod Imotskog otkrivena i opisana nova vrsta alge kremenjašice (tzv. dijatomeje), javlja Slobodna Dalmacija.

Hrvatski reprezentativac i član Eintrachta iz Frankfurta, Ante Rebić, pravo je otkriće Svjetskog prvenstva u Rusiji, iako se vidi da mu još nedostaju neke sitnice kako bi stasao u možda i najboljeg krilnog napadača svijeta.

U subotu, 23. lipnja 2018. u 10 sati u konkatedralnoj crkvi sv. Petra u Splitu, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić zaredit će za svećenike deset ovogodišnjih kandidata.

Pokrenuta je inicijativa za proglašenjem imotskih jezera Geo parkom pod zaštitom UNESCO-a.

Nakon puna tri mjeseca bez vode imotsko Modro jezero napokon je prije par dana opet dobilo vodu.

Zahvaljujući suši Modro jezero kraj Imotskog u potpunosti je presušilo.

Koji je najljepši stadion u Hrvatskoj? Ako pitate ugledni BBC, reći će vam - Gospin dolac u Imotskom.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je u Imotskom bila na proslavi Dana grada, blagdana Gospe od Anđela koji je ove godine iznimno svečan jer se obilježava 300. obljetnica oslobođenja Imotskog od Turaka.

Već godinama župa sv. Franje u Imotskom organizira hodočašće u Međugorje.