Sadržaj s oznakom: Imotski

U subotu se za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji, hodalo na jugu Hrvatske, u Imotskom, javlja narod,hr.

Građani se okupljaju u ovoj inicijativi jer im je svima zajedničko da se zalažu za zakonsku i svaku drugu zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti, jer pravo na život je temeljno ljudsko pravo iz kojeg proizlaze sva druga prava. Hod za život i obitelj donosi promjenu.

U Imotskom će se u subotu 22. lipnja već četvrtu godinu za redom održati Hod za život, obitelj i Hrvatsku. Okupljanje je kraj Modrog jezera u 19:30, a Hod se održava pod geslom: „Glas rođenih za život nerođenih!“

Blagdan svetoga Franje Asiškog na poseban način proslavili su Imoćani, jer je taj svetac i zaštitnik gradske župe.

U suradnji sa Samostanom sv. Franje iz Imotskog, Udruga za zaštitu životinja Sv. Franjo Asiški u srijedu 4. 10. 2023. godine u 16:30h na Modrom jezeru organizira blagoslov kućnih ljubimaca.

Hod za život, obitelj i Hrvatsku koji će u subotu 6. svibnja 2023. po treći put biti održan u Imotskom predstavljen je 3. svibnja na konferenciji za medije.

S koljena na koljeno, iz generacije u generaciju, priče su se pričale i održavale na životu. Bake i djedovi, očevi i majke svojoj su djeci prepričavali legende koje su čuli od svojih očeva i majki, baka i djedova. Kako su ih nekad oni s guštom slušali, sigurno i danas djeca žele čuti neku legendu. Sjećate li se koje?

Dok se Imotska krajina iseljava, u zaseoku Gornji Ujevići, tu gdje su korijeni Tina Ujevića u petnaestak kuća, nešto je više od pedesetero djece.

Brojni Imoćani pohrlili su jučer na glavnu vidilicu kako bi vidjeli fenomenalnu boju vode u njihovom Modrom jezeru.

'Nebo' tako je komentirala slavna stranica stadion Gospin Dolac u Imotskom

S ciljem povećanja nataliteta u gradu te poticanja mladih obitelji, grad Imotski uveo je nove novčane poticaje za svu novorođenčad.

Biološki odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu izvijestio je u utorak javnost kako je u Crvenom jezeru kod Imotskog otkrivena i opisana nova vrsta alge kremenjašice (tzv. dijatomeje), javlja Slobodna Dalmacija.

Hrvatski reprezentativac i član Eintrachta iz Frankfurta, Ante Rebić, pravo je otkriće Svjetskog prvenstva u Rusiji, iako se vidi da mu još nedostaju neke sitnice kako bi stasao u možda i najboljeg krilnog napadača svijeta.

U subotu, 23. lipnja 2018. u 10 sati u konkatedralnoj crkvi sv. Petra u Splitu, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić zaredit će za svećenike deset ovogodišnjih kandidata.

Pokrenuta je inicijativa za proglašenjem imotskih jezera Geo parkom pod zaštitom UNESCO-a.

Nakon puna tri mjeseca bez vode imotsko Modro jezero napokon je prije par dana opet dobilo vodu.

Zahvaljujući suši Modro jezero kraj Imotskog u potpunosti je presušilo.

Stranica 1 od 2