Sadržaj s oznakom: Indija

Epidemija nasilja prema kršćanima u indijskoj državi Uttar Pradeshu se nastavlja. Riječ je o području u kojemu se posljednjih godina bilježi nagli porast zločina iz mržnje prema vjeri, javlja nedjelja.ba.

Broj poginulih u sukobima između pripadnika različitih vjerskih skupina i etničkih zajednica u indijskoj saveznoj državi Manipur popeo se na najmanje 54, objavila je u nedjelju 7. svibnja KNA.

Snažan ciklon "Yash 26.5" uništio je mnoga sela Zapadnoga Bengala pa tako i misije našega o. Ante Gabrića.

Visoki sud u Mumbaiju naredio je upravama dvaju bivših portugalskih teritorija u zapadnoj Indiji, kojima sada upravlja savezna vlada, da ponovno uvedu Veliki petak kao državni praznik.

Hinduistička djevojka počinila samoubojstvo, a roditelji okrivili za to katoličku školu koju je pohađala

U Indiji, nad kršćanima, gotovo jedan slučaj nasilja dnevno

Stotinama indijskih kršćana, uključujući katoličkog nadbiskupa, nije bilo dopušteno glasovati na izborima u indijskoj saveznoj državi Madhya Pradesh, budući da njihova imena nisu bili na popisu birača.

Neidentificirani napadači iz Sentinelese zajednice ubili su američkog misionara Johna Allena Chaua (27) na Sjevernom Sentinel otoku koji se nalazi u sastavu indijskog Andeman i Nicobar otočja. Slučaj ubojstva registriran je protiv neidentificiranih članova tog plemenskog saveza.

U indijskoj saveznoj državi Uttar Pradesh vlasti su nedavno optužile 271 kršćanina da pokušava ilegalno preobratiti hinduse te su zatvorile njihove prostore za bogoslužje.

Kršćani u zapadnoj indijskoj državi Jharkhand formirali su, 15. srpnja, nekoliko kilometara dug ljudski lanac molitve kao protest protiv vladinog uznemiravanja kršćana.

Rektor indijskog svetišta iz države Kerale nasmrt je 1. ožujka izboden na putu u hodočasničko središte Kurismundi u Malayattooru, objavila je agencija Fides prenoseći vijesti iz nadbiskupije Ernakulam-Ankamaly. Vlč. Xaviera Thelakkata (52) na smrt je izbo nekadašnji sakristan crkve u Malayatooru. Sakristana, koji je u bijegu, vlč. Thelakkat je prije tri mjeseca otpustio zbog raznih nepravilnosti iz službe.

Sestra Rani je bila gladna i žedna pravednosti. Zbog toga je ubijena 25. veljače 1995. godine. Ubojica ju je napao i zadao joj 54 uboda nožem. (…)

Učenici hinduističke i katoličke vjeroispovijesti u Indiji tvrde da su svjedočili Kristovom ukazanju i ukazanjima Djevice Marije popraćenima mirisom jasmina, te ozdravljenju jedne djevojčice.

U Indiji je u porastu nasilje protiv kršćana: u prvih je pet mjeseci ove godine zabilježeno već 260 slučajeva – priopćio je „Persecution Relief“, ekumenski forum za promatranje progona u Indiji.

Mnogobrojni kršćani i mještani slijevali su se u kapelicu sv.Franje jedne djevojačke srednje škole u Secunderabadu (Telugu,Indija) ovu nedjelju nakon vijesti da je iz hostije za vrijeme klanjanja, odnosno iz izloženog Presvetog oltarskog sakramenta počela teći krv.