Sadržaj s oznakom: Izbori

U ponedjeljak, 7. ožujka 2022. godine, na Redovitom provincijskom kapitulu u Bijelom Polju, pod predsjedanjem vrhovne predstojnice Družbe s. Klare Šimunović, izabrana je nova provincijska uprava Školskih sestara franjevaka Krista Kralja Provincije Svete Obitelji u Hercegovini. Nova imenovanja donosimo redom:

Frami Međugorje, 16. rujna 2021. godine, održana je redovita izborna skupština.

Inicijativa je, s ciljem zagovaranja europskog projekta iz kršćanske perspektive, objavila je poziv u sklopu pripreme za izbore za Europski parlament 2019. Prenosimo u cjelosti:

Vijeće biskupskih konferencija zemalja Europske unije (COMECE) uputilo je poziv na sudjelovanje na europskim izborima.

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić nije nikada usporedio novoizabranog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića s bilo kojom povijesnom osobom pa tako ni s Hitlerom, a u svojim je nedavnim propovijedima samo upozorio na potrebu mijenjanja nepravednih zakona, rečeno je u reagiranju u utorak kojega je potpisao glavni tajnik Biskupske konferencije BiH monsinjor Ivo Tomašević.

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u izjavi za Hrvatski katolički radio osvrnuo se na nedjeljne izbore u BiH, javlja IKA.

Komisija „Justitia et pax“ Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine uputila je, 23. rujna 2018. Poruku u povodu Općih izbora u Bosni i Hercegovini koji će biti održani u nedjelju, 7. listopada 2018. Poruku prenosimo u cijelosti:

Na konferenciji za medije, članica Izvršnog odbora udruge Svjetski savez mladih Hrvatska, Anita Ruso komentirala je zabrinjavajući problem iseljavanja velikog broja mladih, koji prepoznaju da u Hrvatskoj ne postoje adekvatni uvjeti za zapošljavanje, osnivanje obitelji i podizanje djece.

Dragi svećenici, u izbornoj kampanji ne 'sjedajmo' gdje nam nije mjesto, jer naše poslanje nije političko nego evangelizacijsko, objavio je biskup Mate Uzinić na svojem Facebook profilu

Dubrovački biskup Mate Uzinić odlučio je putem svojeg Facebook profila poslati poruku u kojoj je vrlo sažeto naveo ono što bi željeli i hrvatski građani i birači.

Pred svake izbore slušamo iste tvrdnje. Svaka stranka, a nerijetko i stranački prvaci stavljaju sebe i svoju stranku za uzor: kod njih je sve dobro, pozitivno, a kod suparničke strane ništa ne valja.

Pitaju me mnogi privatno i mediji javno što mislim o rezultatima izbora u Hrvatskoj. Ono što mi najprije dolazi u misao je slijedeća konstatacija: Nije demokracija za ljude i birače koji nemaju pamćenja!

Objavljeno u Kolumne | 10.11.2015.

Deset zapovijedi za HDZ

„Netko je dirao moje parkove, klupe na kojima su još urezana vaša imena, sjenu u kojoj ste istodobno i dali, i primili prvi poljubac - netko je jednostavno sve ukrao jer, KAKO OBJASNITI da ni Sjene nema?“ – piše Siniša Glavašević, gledajući na razoreni Vukovar.

 Od 17. do 19. travnja 2015. godine u kući susreta Domus pacis održana je područna izborna skupština područnog bratstva Frame Hercegovina.