Sadržaj s oznakom: Izrael

Proteklih 20 dana bilo je ispunjeno užasom u južnom Izraelu i u Pojasu Gaze. Hamas je 7. listopada pokrenuo najsmrtonosniji pojedinačni teroristički napad u 75-godišnjoj povijesti Izraela, a sada svjedočimo neproporcionalnoj odmazdi, piše nedjelja.ba.

„Stanje u Pojasu Gaze sve je kritičnije“, izjavio je u utorak, 24. listopada za KNA župnik u Gazi Gabriel Romanelli.

Obraćajući se danas novinarima putem video-konferencije, jeruzalemski patrijarh, kardinal Pierbattista Pizzaballa, upitan je bio o spremnosti da ponudi sebe kao taoca u zamjenu za oslobađanje djece koja su uzeta u Hamasovom napadu na Izrael prošlog tjedna. Kardinal je tijekom intervjuu istaknuo da je potrebno „pronaći način da se taoci vrate”, javlja CNA.

Sveti je Otac u nedjelju, 8. listopada nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja pozvao na prestanak napada i hitnu uspostavu mira u Izraelu i Palestini

„Za nas je vaše Međugorje 'Sveta zemlja' – kazali su prepuni dojmova hodočasnici iz Izraela – Svete zemlje, odnosno grada Nazareta koji su od petka 1. srpnja pa do utorka 5. srpnja boravili u Međugorju, a zatim se zaputili u Neum i Dubrovnik.

Tisuće Palestinki i Izraelki marširale su zajedno kroz pustinju tijekom jučerašnjeg dana u velikom maršu za mir koji je počeo prije više mjeseci. Kroz pustinju su marširale prema rijeci Jordan i tamo su podigle "šator mira".