Sadržaj s oznakom: Jeruzalem

Franjevačka zajednica okupila se u Jeruzalemu 13. travnja na đakonskom ređenju, prilikom kojeg je zaređen i jedan Hrvat.

Pogled prema dolje u rotondu u Bazilici svetoga Groba u Jeruzalemu.

Kršćani Jeruzalema – grada koji je bio središte svijeta na srednjovjekovnim kartama – sada su maleni dio stanovništva, samo deset tisuća stanovnika Jeruzalema, manje od dva posto ukupnog broja stanovnika su kršćani, što je ogroman pad u odnosu na jedanaest posto koliko ih je bilo nekoliko desetljeća prije. Velika većina su palestinski Arapi, iako postoji i značajna armenska zajednica, piše catholicherald.

U subotu 7. siječnja u 20.00 sati na TV kanalu Maria Vision premijerno pogledajte dokumentarac o Jeruzalemu u produkciji navedene TV kuće.

Nakon što je 23. svibnja najavljeno otvaranje bazilike Sv. Groba u Jeruzalemu za hodočasnike od 24. svibnja, njezina su vrata u nedjelju uglavnom ostala zatvorena, što je izazvalo nezadovoljstvo okupljenih, prenosi Kathpress, piše IKA.

Podrška Hrvatskoj stiže i iz svetoga grada Jeruzalema: hrvatski barjak vijori se sa zgrade Austrijskoga hospicija.

Eurozastupnica Petir na molitvenom doručku za mir u Jeruzalemu Marijana Petir sudjelovala je u programu pročitavši ulomak iz Svetoga Pisma

Treba nam molitva koja je upućena Bogu za osobe koje hode putem križa, za one koji pate na ovim prostorima i u čitavom svijetu, i za sve one koji trpe u tišini; za izbjeglice, tražitelje azila i raseljene osobe; za one koji su ugnjetavani, za one koji su u potrebi i oskudici; za sve žrtve nasilja i diskriminacije, i za sve one koji se bore za pravdu i pomirenje – poručili su prigodom Uskrsa patrijarsi i kršćanski vođe Jeruzalema, uključujući nadbiskupa Pierbattistu Pizzaballu, apostolskog administratora latinskog patrijarhata i oca Francesca Pattona, kustosa Svete zemlje.

 Nakon više od 60 sati otvorena je od 28. veljače ujutro crkva Sv. Groba u Jeruzalemu.

Brojni su hodočasnici danas bili razočarani kada su naišli na zatvorena vrata svetišta

Tijekom godina, neki znanstvenici su sumnjali u povijesnu točnost četvrtog evanđelja. No, jedno zaranjanje u Siloam će izliječiti tu sumnju.

Palestinci su ugasili božićna svjetla u mjestu Isusova rođenja u Betlehemu u srijedu navečer u znak prosvjeda zbog odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa da prizna Jeruzalem kao izraelski glavni grad.

Papa Franjo je za vrijeme današnje opće audijencije pozvao da se poštuje status quo u Jeruzalemu u skladu s odgovarajućim rezolucijama Ujedinjenih naroda.

Donald Trump ponovno donosi kontroverznu odluku koja bi mogla destabilizirati cijeli Bliski istok – planira sutra priznati Jeruzalem kao prijestolnicu države Izrael.

Crkva Svetog groba u Jeruzalemu kroz stoljeća je bila žrtva raznih nepogoda, što prirodnih, a što ratnih razaranja.

Iz Govora svetoga Sofronija Jeruzalemskoga, biskupa Govor na Blagovijest – u Jeruzalemu

Stranica 1 od 2