Sadržaj s oznakom: Karizmatski pokret

Kako Crkva gleda na fenomen duhovnih, karizmatskih pokreta i seminara koje oni organiziraju?

Često među članovima karizmatske obnove ili kod protestanata na susretima i slavljima vidimo da dižu ruke prema gore, prema nebu. Izraz je to potpunog predanja i iskazivanja slave Bogu. Mnogi tekstovi i psalmi nam govore o tome...

U subotu 17. listopada 2020. godine uoči misijske nedjelje u Novom Travniku u župi Presvetog Trojstva i drinskih mučenica održao se povijesni događaj za Katoličku karizmatsku obnovu u Duhu Svetomu Bosne i Hercegovine (KKODS BiH).

Na redovnoj sjednici Vijeća HBK za nauk vjere, održanoj pod predsjedanjem predsjednika sisačkog biskupa mons. dr. sc. Vlade Košića, u srijedu, 24. lipnja, u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku, usvojen je dokument „Karizmatski pokret i obnova u Duhu u Katoličkoj Crkvi. Fenomenološka analiza i pastoralne smjernice“ koji donosimo u cijelosti.

Karizmatski pokret u svijetu postoji već 52 godine.

Molitveni nacionalni susret vodstava katoličkih karizmatskih duhovnih stvarnosti Hrvatske (KKODS) i BiH odvija se od srijede 24. 4. 2019. popodne u 14:30 sati u ŽUPNOJ DVORANI Sv. Ivana Pavla II. u Međugorju i završava s misom u nedjelju 28. 4. 2019. oko 11 sati.

Karizmatska molitvena zajednica Božja pobjeda postoji već 10 godina.

Najpoznatiji egzorcist na svijetu, p. Rufus Pereira, koji je imao oko 50.000 egzorcizama svjedoči o Karizmatskoj obnovi i krštenju u Duhu Svetomu.

Karizmatska obnova doživjela je u kratkom vremenskom roku munjevit rast po cijelom svijetu. Već nakon samo deset godina karizmatskih zajednica bilo je na svim kontinentima.

Uoči početka Prvog susreta zajednica karizmatskog pokreta povezanih u koordinaciju Obnova u Duhu svetome Hrvatske i Bosne i Hercegovine razgovarali smo s Damirom Zukanom i Lordanom Ljubenkovim, predstavnicima Inicijative za povezivanje molitvenih zajednica obnove u Duhu Svetome.  

 Prvi Susret zajednica karizmatskog pokreta povezanih u koordinaciju Obnova u Duhu svetome Hrvatske i Bosne i Hercegovine održat će se u Međugorju od 10. do 12. travnja.