Sadržaj s oznakom: Kateheza

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu 12. lipnja papa Franjo nastavio je ciklus kateheza na zajedničku temu "Duh i Zaručnica. Duh Sveti vodi Božji narod ususret Isusu, našoj nadi". Donosimo u cijelosti treću Papinu katehezu na temu „'Sve je Pismo bogoduho'. Upoznavati Božju ljubav iz Božjih riječi".

U katehezi na današnjoj općoj audijenciji papa Franjo je govorio o svetom Pavlu i njegovu zanosu prema evanđelju: obraćenje za kršćanina znači proći jednako iskustvo „pada i uskrsnuća“ koje je proživio Savao/Pavao i koje je u ishodištu njegove apostolske revnosti

Kako bismo razlučili dobro od zla trebamo pogledati vlastitu nutrinu i upitati se o mislima, pa i onim negativnima koje truju naše postojanje.

Katehezu fra Joze Grbeša, provincijala hercegovačke franjevačke provincije trebalo bi doista poslušati u cijelosti, jer se u svakoj njegovoj rečenici krije jedan biser mudrosti.

Potrebna je „društvena ljubav“, odnosno ljubav bez samoljublja i osobnih interesa, posebno u slučaju cjepiva za izlazak iz krize prouzročene pandemijom koronavirusa. Mišljenje je pape Franje koje je istaknuo na općoj audijenciji održanoj u Dvorištu svetoga Damaza u Vatikanu. S virusom koji ne poznaje kulturne i političke razlike, rekao je, treba se suočiti s ljubavlju bez prepreka

Crkva nije utvrda, nego šator koji može proširiti svoj prostor i omogućiti pristup svima – rekao je papa Franjo danas u katehezi tijekom opće audijencije na Trgu svetoga Petra.

Tijekom opće audijencije papa Franjo je nastavio s nizom kateheza o Djelima apostolskim u kojima evanđelist Luka pripovijeda o uspostavi đakonske službe u Crkvi i opisuje lik Stjepana, prvog kršćanskog mučenika.

Samo onaj tko je ponovo rođen i živi u Očevom zagrljaju, može u svijetu biti sluga nade

Bog koji je na nebesima ljubi nas kao što to nitko ne može na ovoj zemlji

Objavljeno u Vatikan | 13.2.2019.

Papa: Pred Bogom nema šminke

Nikakvog individualizma ne smije biti u dijalogu s Bogom, niti iznošenja vlastitih problema kao da smo jedini na svijetu koji trpe.

Molitva mijenja stvarnost, nemojmo to zaboraviti

U katehezi na općoj audijenciji srijedom papa Franjo je govorio o Božjim iznenađenjima za Mariju i Josipa, te potaknuo sve vjernike da ne proslave Božić pogrešno, zatrpavajući se darovima, objedima i večerama, nego pomažući "barem jednom siromahu koji je sličan Bogu koji je na Božić došao siromašan"

Papina kateheza na općoj audijenciji u srijedu 12. prosinca 2018.

Zadatak zapovijedi je pomoći čovjeku da svoje srce otvori Bogu – rekao je papa Franjo danas na Trgu svetoga Petra u Vatikanu, tijekom opće audijencije, nastavivši svoje kateheze o posljednjim dvjema Božjim zapovijedima.

U svakom svojem djelu čovjek potvrđuje ili poriče tu istinu

Papina kateheza na općoj audijenciji u srijedu 7. studenog 2018.

Stranica 1 od 3