Sadržaj s oznakom: Katolička crkva

Katolički bloger i američki pisac Matt Walsh u jednom govoru iznio je Sotonsku taktiku za uništavanje kršćanstva u Americi, ali isto zasigurno vrijedi za Europu i do određene mjere, i za Hrvatsku.

U Njemačkoj je više od pola milijuna katolika službeno napustilo Katoličku crkvu u 2022. godini, pokazuju to najnoviji statistički podaci o kojima piše njemački Bild.
Rekordan broj vjernika koji je napustio Katoličku crkvu u Njemačkoj iznosi 522.821, objavila je u srijedu Njemačka biskupska konferencija (DBK) u Bonnu, prenosi Croexpress.

Ovih dana u Tešnju se dogodila, za Bosnu i Hercegovinu, nesvakidašnja gesta. Porodica Hasana Ahmetlića svojim donacijama renovirala je katoličku crkvu koja se nalazi na samom ulazu u grad.

Pročelnik Tajništva za ekonomiju Svete Stolice australski kardinal George Pell proglašen je na sudu u Melbournu krivim za seksualno zlostavljanje djece.

Broj izlazaka iz redova Katoličke Crkve u Austriji u 2018. se značajno povećao u usporedbi s prijašnjim godinama, javila je austrijska katolička novinska agencija Kathpress u srijedu.

U Egiptu je prošlih dana, prigodom predstavljanja nacionalnog plana za javnu izgradnju, predsjednik Abdel Fatah al-Sisi ponovno usmjerio pozornost na potrebnu obnovu crkvi u toj zemlji koje je uništilo "Muslimansko bratstvo". Pored obnove crkvi, egipatska će Vlada također legalizirati druge kršćanske sakralne objekte te izdati dozvole za izgradnju novih koptskih crkvi i instituta

Grupa još nepoznatih napadača u četvrtak je oko 13.30 sati ušla u crkvu Maria Immaculata u Beču, dvojica su počela pucati po ljudima. Oko 15 ljudi je ozlijeđeno, izvijestio je austrijski medij Kronen Zeitung.

Vlč. Mario Guevara napadnut je 5. prosinca u katedrali u Managui u Nikaragvi.

Katolička Crkva u Kini ponovno se vratila u katakombe ...

Scott Hahn, autor i profesor na Franciscan University of Steubenville, održao je predavanje pod nazivom “Univerzalni poziv na svetost” u kojem je izjavio kako klerici koji su osuđeni za seksualne ‘napade’ ne bi trebali biti samo laicizirani, nego kažnjeni “ekskomunikacijom”.

Sydneyski nadbiskup Anthony Fisher ispričao se mladima uime pastira Katoličke Crkve u govoru u petak, 5. listopada, za vrijeme održavanja 15. redovne opće Biskupske sinode na temu "Mladi, vjera i razlučivanje zvanja".

Iako se često govori o većoj i aktivnijoj ulozi laika, osobito žena u Katoličkoj Crkvi u svijetu postoje samo dvije Biskupske konferencije čiji su generalni tajnici - žene.

Ja sam član Crkve, ja sam biskup u Crkvi i strašno se stidim zbog toga i prezirem sve one koji su to činili ... 

U nedavnom intervjuu, svjetski poznati egzorcist izjavio je kako su skandali seksualnog zlostavljanja koji trenutno tresu Katoličku Crkvu demonske naravi te da će se stanje vjerojatno pogoršati.

Vrlo su važna svjedočanstva žrtava zlostavljanja, istaknuo je  predsjednik Papinskoga povjerenstva za zaštitu maloljetnika. 

Stranica 1 od 2