Sadržaj s oznakom: Kočerin

Kao što se i nalazilo u programu obilježavanja 150. obljetnice od osnutka župe Kočerin, za subotu 2. Travnja bilo je planirano hodočašće župljana s Kočerina i drugih zainteresiranih vjernika u Bosnu.

Župni ured KOČERIN, u sklopu duhovne pripreme za proslavu 150 godina od osnivanja župe, nastavlja sa organiziranjem duhovnih sadržaja za svoje župljane i ostale zainteresirane.

Župa Sv. Petra i Pavla na Kočerinu osnovana je 1872. godine i ove godine proslavljaju 150 godina od osnutka župe. 

U župi Kočerin je od 9. do 11. ožujka održan trodnevni duhovni seminar pod nazivom „Kako popraviti budućnost – novi početak s Kristom“.

Kao što je već uobičajeno na posljednju nedjelju u rujnu na Kočerinu se slavi Sveta misa za poginule i nestale u svim ratovima.

U petak, 18. rujna 2020. predstavnici iz Župe Kočerin pohodili su i predali dar kardinalu Vinku Puljiću, nadbiskupu metropolitu vrhbosanskjom. Radi se o originalnome umjetničkome djelu poprsju sv. Petra.

Tisuće vjernika iz različitih župa od 12. do 14. ožujka bili su sudionici duhovnoga seminara koji je održan u župnoj crkvi na Kočerinu kod Širokog Brijega.

U župnoj crkvi na Kočerinu održat će se duhovni seminar pod nazivom „Ključna pitanja vjere i morala u izazovima modernoga svijeta“.