Sadržaj s oznakom: Krštenje Gospodinovo

Donosimo vam šest činjenica o rijeci Jordan u kojoj je Ivan Krstitelj krstio Isusa Krista.

Vrijeme brzo prolazi. Dani nestaju kao kapljice rose kada se sunce probudi. Mudri ljudi stoga kažu da treba koristiti svaki dan.

Mislite baciti svoje drvce i poskidati ukrase? Nemojte, još malo uživajte u Božiću - sljedeći nam dolazi tek za godinu dana!

Na Blagdan krštenja Gospodinova u Međugorju ponovno je zasniježilo, ali to nije omelo župljane i stanovnike okolnih župa da za vrijeme svih misnih slavlja ispune župnu crkvu sv. Jakova.

„U ono vrijeme: Dođe Isus iz Galileje na Jordan Ivanu da ga on krsti.

Često si postavljam pitanje koliko sam ujedinjen s Bogom, kakav sam mu to ja prijatelj?

Onaj tko kaže ne želim Boga, ne želim milost, ne želim Isusa, ne želim evanđelje, ne želim Crkvu, ne želim sakramente taj želi zlo, tamu, grijeh i odlučuje se za sotonu, kaže u propovijedi fra Mario Knezović. Snaga krštenja je velika, brojni za Krista glavom plaćaju, dok neki kršćani na Zapadu, pa i Hrvati, potpisuju da žele pogaziti krštenje i javno biraju zlo i suradnju s mračnim silama.

Bog se u Isusu objavio ljudima. Božićno vrijeme je razmišljanje nad otajstvom Božje objave ljudima. Razmišljamo o početku Isusovog javnog djelovanja kada ga je Ivan Preteča predstavio ljudima kao obećanoga Krista te kada su Otac i Duh Sveti posvjedočili za njega.

Jedna je ozbiljna odrasla osoba zatražila krštenje.