Sadržaj s oznakom: Krunica

Tijekom misijskog mjeseca listopada, Papinska misijska unija i Papinska misijska djela odlučili su objavili niz razmišljanja o Pauline Jaricot, utemeljiteljici Papinskog misijskog djela za širenje vjere.

Godine 1884., u kući zapovjednika Agrellija, Majka Božja priopćila je način moljenja ove posebne devetnice.

Objavljeno u Kolumne | 11.10.2021.

Što je žena bez krunice?

Draga moja sestro u Kristu, život nas je spojio nitima Božje milosti i svojom providnošću doveo u zagrljaj One koja te nije htjela dijeliti sa svijetom.

U listopadu smo, mjesecu posvećenom Gospi i molitvi krunice.

Godine 1578. jedna žena iz Anverse predala se đavlu uobičajenim ugovorom potpisanim vlastitom krvlju.

Kako je Gospa poslala papi krunicu koju je blagoslovila i poljubila u Međugorju?

Objavljeno u Propovijedi | 7.10.2021.

Gospa od svete Krunice

Danas slavimo blagdan Blažene Djevice Marije od Krunice.

„Krunica je knjiga za slijepe, gdje duša vidi i tu se odigrava najveća drama o ljubavi koju je svijet ikada upoznao; to je knjiga za jednostavne, koja im pokazuje sve tajne i znanja koja pružaju veće zadovoljstvo nego obrazovanje običnih ljudi; to je knjiga onih starijih, čije se oči zatvaraju nad sjenama ovog svijeta a otvaraju u cijelosti za onaj dolazeći.

“Molim obitelji župe da mole obiteljsku krunicu” - rekla je Gospa u poruci od 27. rujna 1984.

Čini se da danas sve ide protiv duhovnosti, interiornosti, sabranosti i molitve jer nas "utrka života" tjera da živimo na površini tolikih zbivanja koje se više i ne trudimo pratiti. Sve što se danas oko nas događa, i brzinom kojom se događa, stvara od nas promatrače života, a sve manje sudionike, da ne kažem protagoniste, tog istog života. Izgleda da mnogi život samo odrađuju.

Počela sam moliti krunicu, iako nikad prije nisam posegnula za time, uvijek mi je visila na ormaru tj.više kao neki ukras te kada bih ju pogledala u nju rekla bih ”koliko puno zrnaca, ja za to nemam vremena”…

Inicijativa ‘Što je muškarac bez krunice?’ jest inicijativa koja potiče sve muškarce na molitvu krunice, a provodi se dvaput godišnje, u Gospinim mjesecima, svibnju i listopadu.

Zrnca su krunice nešto poput tragova njegovih stopa. ‘Izišao sam od Oca i došao u svijet.

Doći na hodočašće u Međugorje, često puta stavlja hodočasnika u problem: Što ponijeti dragim ljudima kod kuće kao suvenir sa ovog hodočašća. Neka vam ovaj tekst ponudi jedno lijepo moguće rješenje:

Sherry i Ron osam su godina čeznuli za vlastitim djetetom.

Objavljeno u Molitve | 18.9.2021.

Krunica Imenu Isusovu

Isus, Ime nad svakim imenom. Ime u kojem imamo autoritet i vlast nad svakim zlom. Ime u kojem smo spašeni i otkupljeni. Krunica Imenu Isusovu se moli kod napada zloga, posebno u trenucima sumnje i nevjere.

Stranica 1 od 12