Sadržaj s oznakom: medjugorjeinfocom

Još uvijek smo u mjesecu travnju koji je posvećen osvješćivanju i upoznavanju sa životom koji donosi dijagnoza poremećaja iz autističnog spektra. 

Na Duhovnu obnovu za organizatore hodočašća… dolazim već 16 godina, dok u Međugorje dolazim već 25 godina, a od toga 23 godine organiziram hodočašća. 

Objavljeno u Medjugorje | 20.4.2024.

AMERIKANCI U MEĐUGORJU

U Međugorju je zadnjih mjeseci zabilježeno značajno povećanje hodočasničkih grupa engleskog govornog područja, posebno iz Amerike. 

Volim dolaziti na ove susrete Duhovne obnove za organizatore hodočašća… jer su konstruktivni, formativni i obogaćujući; prije svega na osobnoj i duhovnoj razini. S ovim susretom dobivam jedno obogaćenje za…

Čista je srijeda, dakle dan prije nego što izravno ulazimo u Isusovu agoniju i njegov put prema Kalvariji, križu i smrti… Ali Isus je pobijedio smrt, dokazavši kako je ljubav jača od grijeha i jača od smrti.

Talijan Luca di Tolve govori o mogućnosti promjene iz 'biti gay' u 'biti hetero', o razotkrivanju laži koja stoji iza sve agresivnije LGTB+ ideologije koja iskorištava najranjivije. I pokušali su ga ušutkati. U traženju mira i mogućnosti slobodnog života bez pritiska, ali i mogućnosti izvršavanja svog poslanja koje živi već dvadesetak godina: pomaganja ljudima da pronađu svoj pravi identitet u Bogu, Luca se sa svojom suprugom Terezom i kćerkom Gemmom 2020. godine preselio u Međugorje gdje i danas živi. Ovo je njegova priča.

Centar za obuku klera u Enugu u Nigeriji, jedno od najvećih na svijetu, slavi 100 godina svog postojanja. Danas ga pohađa 771 sjemeništarac; od toga je 531 mladića diocenaskih kandidata koji spavaju u centru, a 240 mladića su redovnički kandidati koji idu spavati u svoje redovničke zajednice.

Proteklog vikenda od 22. do 24. ožujka (Cvjetnica) Udruga Kristofori iz Zagreba organizirala je hodočašće Majci, Kraljici Mira u Međugorje. Udruga Kristofori svojim djelovanjem donosi Krista onima koji ga još nisu sreli, ali i svima koji žele produbiti svoj odnos s njim kroz hodočašća, duhovne seminare i časopis Book.

U nedjelju 24. ožujka u Međugorju je Cvjetna nedjelja ili Cvjetnica proslavljena doista svečano. Vrijeme je izjutra dozvolilo da su se mogle organizirati svečane procesije s maslinovim i palminim grančicama koje su framaši prodavali prije svih svetih misa na hrvatskom jeziku koje su bile u 7, 8, 11, i 18 sati.

U iduću nedjelju je USKRS – NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODINOVA. Svete mise u župnoj crkvi u 7, 8, 11 i 18 sati. U područnim crkvama u 10 sati. Nema đačke mise u župnoj crkvi.

Od ponedjeljka 18. pa do petka 22. ožujka u Međugorju se održala 29. Međunarodna duhovna obnova za organizatore hodočašća, voditelje centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje koja je okupila oko 220 sudionika iz 26 zemalja svijeta. 

Emisija PUT SRCA koja se emitira danas, u srijedu 20. ožujka, svojom će tematikom najaviti sutrašnji dan, 21. ožujka kada će cijeli svijet obilježavati Međunarodni dan osoba sa Down sindromom. 

U organizaciji Katehetskog ureda, u subotu 17. ožujka 2024., održan je 22. susret maturanata Splitsko-makarske nadbiskupije. Za više od 800 učenika Nadbiskupije, zajedničko druženje započelo je misom u crkvi sv.…

U subotu, 16. ožujka 2024., od 9 do 17 h u marijanskom svetištu Remetama održana je duhovna obnova koja je okupila muškarce iz Hrvatske i inozemstva koji javno mole krunicu.

U ponedjeljak 18. ožujka registracijom sudionika od 15,00 sati i večernjim molitvenim programom u župnoj crkvi sv. Jakova, započela je 29. Međunarodna duhovna obnova za organizatore hodočašća, voditelje centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje koja je okupila oko 220 sudionika iz 26 zemalja svijeta. 

Korizma je vrijeme kad najčešće molimo pobožnost Križnog puta. Ovu pobožnost obično vrlo rijetko molimo tokom ostalog dijela godine. Kod nas u Hercegovini, još uvijek su korizmenim petcima na pobožnosti Križnog puta i svetoj misi, crkve dobrano pune vjernika. Priznajem i kako svaki put prije ove molitve u sebi osjećam otpor i puno kušnji da je zaobiđem. 

Stranica 1 od 4