Sadržaj s oznakom: Molitvena nakana

Papa Franjo traži molitve za „mučenike našeg vremena“ u mjesecu ožujku te se u objavljenoj video-poruci prisjeća priče jednog muslimanskog udovca i mučeništva njegove kršćanske žene koja se suprotstavila teroristima, piše Vatican News.

Papa Franjo poziva sve da kroz veljaču mole za osobe koje su smrtno bolesne te za njihove obitelji.

"Molim vas, prestanimo činiti nevidljivima one koji su na marginama društva, bilo da je to zbog siromaštva, ovisnosti, mentalne bolesti ili invaliditeta", poruka je pape Franje, prenosi HKM.

U videosnimci koju je objavila Papina svjetska molitvena mreža, molitvena nakana pape Franje posvećena je nadolazećem Svjetskom danu mladih u Lisabonu, da taj susret pomogne mladima krenuti na put, svjedočeći Evanđelje svojim životom.

U videozapisu s molitvenom nakanom za srpanj, koji je Svjetska molitvena mreža objavila u ponedjeljak 3. srpnja 2023., papa Franjo potiče svakog kršćanina da euharistiju stavi u središte svojega života, prenosi Vatican News.

Papina videoporuka, povjerena cijeloj Katoličkoj Crkvi putem Papine svjetske molitvene mreže, apel je za „ukidanje mučenja u svim njegovim oblicima diljem svijeta”, piše Vatican News.

Papa Franjo je u videoporuci objavljenoj 30. ožujka 2023. pozvao na molitvu za širenje kulture nenasilja, koja će napredovati kada države i građani budu sve manje pribjegavali upotrebi oružja.

Zabrinutost zbog teškoća s kojima danas žive obitelji i velika ljubav prema toj temeljnoj stanici društva, nit su vodilja molitvene nakane pape Franje za mjesec srpanj, koju je, kao inače, uputio u videosnimci objavljenoj preko Svjetske molitvene mreže.

U videoporuci molitvene nakane za mjesec travanj, koju je objavila Papina svjetska molitvena mreža, Sveti Otac poziva na molitvu za humanitarno osoblje koje pruža pomoć stradalima u oružanim sukobima, stavljajući u opasnost vlastiti život kako bi spasilo živote drugih

U videoporuci s molitvenom nakanom za mjesec ožujak, koju je objavila Papina svjetska molitvena mreža, papa Franjo potiče na molitvu kako bi progonjene kršćanske zajednice osjetile Kristovu blizinu, te kako bi bila priznata njihova prava

"Mladi u Marijinoj školi", tema je Papine molitvene nakane za mjesec siječanj, s pogledom upravljenim prema skorom Svjetskom danu mladih koji će se održati u Panami. U videoporuci papa Franjo poziva na molitvu da mladi odgovore na Gospodinov poziv te prenose u svijetu radost Evanđelja

Zajednica sestara karmelićanski Božanskog Srca Isusova u Gabela Polju (BIH) kroz ovo Došašće zajednički mole na nakane vjernika.

U molitvenoj nakani za studeni papa Franjo potiče na gradnju evanđeoskoga mira i molitvu kako bi govor srca i dijaloga uvijek prevladavao nad govorom oružja

Afrika je bogati kontinent, a najveće bogatstvo jesu mladi

Današnji život može obitelj staviti u opasnost, stoga su potrebne konkretne mjere kako bi joj se pomoglo rasti, istaknuo je papa Franjo u videoporuci.

Da svećenici, koji doživljavaju umor i osamljenost u svom pastoralnom djelovanju, nađu pomoć i utjehu u svojoj prisnosti s Gospodinom i u prijateljstvu svoje braće svećenika - Papina je molitvena nakana za mjesec srpanj.

Stranica 1 od 2