Sadržaj s oznakom: Molitvena nakana

Papina videoporuka, povjerena cijeloj Katoličkoj Crkvi putem Papine svjetske molitvene mreže, apel je za „ukidanje mučenja u svim njegovim oblicima diljem svijeta”, piše Vatican News.

Papa Franjo je u videoporuci objavljenoj 30. ožujka 2023. pozvao na molitvu za širenje kulture nenasilja, koja će napredovati kada države i građani budu sve manje pribjegavali upotrebi oružja.

Zabrinutost zbog teškoća s kojima danas žive obitelji i velika ljubav prema toj temeljnoj stanici društva, nit su vodilja molitvene nakane pape Franje za mjesec srpanj, koju je, kao inače, uputio u videosnimci objavljenoj preko Svjetske molitvene mreže.

U videoporuci molitvene nakane za mjesec travanj, koju je objavila Papina svjetska molitvena mreža, Sveti Otac poziva na molitvu za humanitarno osoblje koje pruža pomoć stradalima u oružanim sukobima, stavljajući u opasnost vlastiti život kako bi spasilo živote drugih

U videoporuci s molitvenom nakanom za mjesec ožujak, koju je objavila Papina svjetska molitvena mreža, papa Franjo potiče na molitvu kako bi progonjene kršćanske zajednice osjetile Kristovu blizinu, te kako bi bila priznata njihova prava

"Mladi u Marijinoj školi", tema je Papine molitvene nakane za mjesec siječanj, s pogledom upravljenim prema skorom Svjetskom danu mladih koji će se održati u Panami. U videoporuci papa Franjo poziva na molitvu da mladi odgovore na Gospodinov poziv te prenose u svijetu radost Evanđelja

Zajednica sestara karmelićanski Božanskog Srca Isusova u Gabela Polju (BIH) kroz ovo Došašće zajednički mole na nakane vjernika.

U molitvenoj nakani za studeni papa Franjo potiče na gradnju evanđeoskoga mira i molitvu kako bi govor srca i dijaloga uvijek prevladavao nad govorom oružja

Afrika je bogati kontinent, a najveće bogatstvo jesu mladi

Današnji život može obitelj staviti u opasnost, stoga su potrebne konkretne mjere kako bi joj se pomoglo rasti, istaknuo je papa Franjo u videoporuci.

Da svećenici, koji doživljavaju umor i osamljenost u svom pastoralnom djelovanju, nađu pomoć i utjehu u svojoj prisnosti s Gospodinom i u prijateljstvu svoje braće svećenika - Papina je molitvena nakana za mjesec srpanj.

U videoporuci s molitvenom nakanom za lipanj Papa poziva vjernike da se mole za to da društvene mreže ne obezvrijede našu osobnost, nego podupru solidarnost i poštovanje drugoga u njegovoj različitosti

Da bi laici mogli vjerno ispuniti svoje specifično poslanje kreativno odgovarajući na izazove s kojima se susreće današnji svijet – Papina je molitvena nakana za mjesec svibanj.

Papa Franjo u molitvenoj nakani za mjesec travanj poziva da molimo za one koji su odgovorni za gospodarska pitanja.

U Dikasteriju za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja u Rimu održana konferencija za tisak tijekom koje je odaslan video s molitvenom nakanom pape Franje za veljaču 2018. godine. 

Papina je molitvena nakana za mjesec studeni da se molimo za evangelizaciju, točnije za naviještanje Evanđelja u Aziji. Najupečatljivija značajka Azije jest različitost njezinih naroda koji su baštinici starih kultura, vjeroispovijesti i tradicija - rekao je Sveti Otac u prigodnoj video-poruci - Na tom su kontinentu, gdje je Crkva u manjini, izazovi veliki.

Stranica 1 od 2