Sadržaj s oznakom: Nasilje

Prokletstvo nasilja je ništa drugo nego izgoniti đavla s pomoću Belezebula, silu silom, nasilje nasiljem, nepravdu nepravdom.

Komisija oštro osuđuje svaki oblik govora mržnje i nasilnog ponašanja, stoji u priopćenju Komisije HBK Iustitia et pax o nasilju u društvu.

Nemojte zaboraviti Siriju – ponovni je apel kardinala Marija Zenarija, apostolskoga nuncija u Damasku, koji je za tu zemlju uputio putem vatikanskoga dnevnika L'Osservatore Romano. Čini se, naime, da je međunarodno informiranje sve manje zainteresirano za ono što se događa na tom području – zabrinut je kardinal Zenari.

Potukle se dvije djevojke. Grozno. Za svaku osudu. Ta spektakularna tuča dogovorena je i izvedena pred velikim auditorijem. Navijalo se kao da su bikovi u ringu, a ne djevojke. I sad, ono što je nastalo u javnosti je dodatna tuča „šupljim“ argumentima koje iznose nekakvi pedagozi, sociolozi, socijalni radnici.

„Postoji temeljni problem u našem društvu i svi moramo biti svjesni toga. Kultura života više ne može tolerirati oružano nasilje u svim njegovim oblicima",

Pet katoličkih svećenika prišlo je tenkovima i uspjelo dogovoriti njihovo zaustavljanje i moguće nasrtanje na mnoštvo, koje se okupilo u obližnjoj crkvi, u petak 29. srpnja

"Mir onima koji pate zbog gospodarskih ambicija nekolicine, zbog obične pohlepe i idolatrije novca koje vode do ropstva", naglasio je Papa.