Sadržaj s oznakom: New Age

Objavljeno u Duhovni kutak | 25.8.2022.

Reinkarnacija

New Age crpi svoju filozofiju iz raznih vrela, to jest iz religije, filozofije, psihologije, moderne medicine i slično, ali mu je okosnica ipak hinduistički panteizam.

Pokret New agea rasprostranio se po svijetu tek u drugoj polovici dvadesetog stoljeća, ali nad njegovom suvremenom slikom naporno je radilo više ranijih filozofâ, pisācā, ideologâ, kao i duhovnih tragaocâ.

Želim da znate da Bog nije nakupina energije, Bog nije neosobna sila, Bog nije prana, ili.... Bog nije neka praznina. Bog je osobno biće koje te voli i koje te vidi.

Objavljeno u Poučne priče | 28.5.2022.

New Age - djelo Sotone

Definiciju New Age-a može se modificirati ovisno o tome na koju razinu te ideologije želimo obratiti pažnju.

Mistika, u širem značenju, jest vjera u tajanstveno i nadnaravno. Postoje mnoge razlike u onome što kršćani poimaju pod tim pojmom, a što smatraju nekršćani. Enciklopedija mistika, djelo Marie-Madeleine Davy, kaže da se pojam mistike često „upotrebljava nekako proizvoljno, ona nam se može učiniti opterećena dvosmislenošću i može izazvati zabunu.“[1]

Objavljeno u Vjera i život | 2.2.2022.

Glazba New agea

Glazba može utjecati na psihičko pa i tjelesno stanje slušatelja. Uostalom, zato su i nastajale koračnice i uspavanke. U izboru između  glazbe koja „diže“ ili koja „spušta“ New Age Music se sasvim jasno opredijelio za ovo drugo, stječući popularnost i kao omiljeno pomagalo za opuštanje nakon stresa. Zato ne smije, primjerice, imati brz tempo.

Theta iscjeljivanje (Theta Healing® Croatia) predstavlja spiritističku iscjeliteljsku tehniku New agea koju je utemeljila američka intuitivka i iscjeliteljica Vianna Stibal[4]. Stibal je 2008. godine u Idaho Fallsu ( SAD) osnovala Institut Theta iscjeljivanja, pod nazivom The ThetaHealing® Institute of Knowledge (THInK®).

Španjolka Asuncion Ruiz svjedoči vlastito životno iskustvo o pogibeljnostima raznih New Age pokreta: reiki, metoda Silva, astrologija, budizam, hinduizam, iscjeljenje arhetipima i mineralima, tečajevi čudesa, feng-shui, joga, tai-chi (nadbiskupija San Sebastian).

Objavljeno u Vjera i život | 27.9.2021.

Moć pozitivnih misli

Kult pozitivnih misli

Ova emisija raskrinkava svijet masonstva, New Agea, Joge, Roznekrojcera, vidovnjaka, magije i raznih sumnjivih ponuda.

Donosimo promišljanje vlč. Krunoslava Pačalata koji nakon što je prošle godine doživio dva moždana udara ostao prikovan za krevet, a sada s vjernicima redovito komunicira putem društvenih mreža. Nalazi se u Domu za starije i nemoćne osobe u Koprivnici gdje se uspješno oporavlja.

“Uvjeren sam da je ovo što se događa s rodovima demonsko”

Prenosimo razgovor sa Zoranom Vukmanom povodom izlaska njegove najnovije knjige „Filozofija novoga početka“

„Izlječenje se postiže u trenutku kada onaj koji pati ne bude vidio više nikakve vrijednosti u boli. […]. Temelj liječenja je prihvaćanje činjenice da je bolest nešto o čemu je um odlučio, a za svrhu za čije postizanje koristi tijelo. […]. Ishod će biti onakav kako sam pacijent bude odlučio. […]. Nema takvog oblika bolesti koja se ne bi odmah izliječila“ (Tečaj čuda, XI.).T

Svakodnevno se pitamo kuda ide ovaj svijet.