Sadržaj s oznakom: Oluja

Na današnji dan 1995. u vojno-redarstvenoj akciji ‘Oluja’ oslobođeno je oko 11 tisuća četvornih kilometara okupiranog područja, a oslobađanje Knina bila je kruna akcije.

Najsjajnija i najveća pobjeda Hrvatske vojske u povijesti nosi naziv “Oluja” – zato što je u bitci za oslobođenje Hrvatske pomela srpskog okupatora. To je najveća vojna operacija u povijesti hrvatskog naroda, a počela 4. kolovoza 1995. godine.

Na današnji dan počela je završna oslobodilačka vojno-redarstvena akcija Domovinskog rata “Oluja” u kojoj su nakon četiri godine okupacije pobunjenih Srba oslobođena područja u sjevernoj Dalmaciji, Lici, Banovini i Kordunu, a omogućene su i oslobodilačke akcije u susjednoj Bosni i Hercegovini (BiH).

Objavljeno u Molitve | 10.12.2021.

Molitva protiv oluje i nevremena

Molitva protiv oluje i nevremena

Nagnula sam se preko betonske ograde gornjeg platoa kninske tvrđave. Pogled mi se zaustavio na generalima Rahimu Ademiju i Ljubi Česiću Rojsu.

Poruka vojnog biskupa Jure Bogdana povodom proslave Gospe velikoga hrvatskog krsnog zavjeta - zaštitnice Vojnog ordinarijata, Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja", 5. kolovoza 2018.

Objavljeno u Molitve | 9.9.2017.

Molitva u oluji

Molitva u oluji, p. Ante Gabrić misionara i isusovca koju je molio i napisao kad ih je u Bengalu, u Indiji, pohodila strašna oluja.

Ultramaratonac Mladen Slavica, koji je u počast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u subotu 15. put istrčao dionicu od Šibenika do Knina dugu 56 kilometara, po mnogo čemu je zanimljiva osoba.

Ivica Kostelić se svake godine sjeti čestitati Dan pobjede, a tako je bilo i ove.

Nagnula sam se preko betonske ograde gornjeg platoa kninske tvrđave. Pogled mi se zaustavio na generalima Rahimu Ademiju i Ljubi Česiću Rojsu.

Brojni posjetitelji jedne plaže na Floridi udružili su snage kako bi spasili obitelj koju je povukla jaka plima, javlja CNN.

Studenti jedne srednje škole u Americi bili su prisiljeni skloniti se u sklonište pred naletom tornada koji je prolazio kroz njihovo područje.

DVANAESTOGODIŠNJA Mia Negovetić u nedjelju je, na generalnoj probi za mimohod, s članovima Klape "Sveti Juraj" Hrvatske ratne mornarice izvela hrvatsku himnu, a mlada se Riječanka u kratkom vremenu pretvorila u još veću zvijezdu.

Na Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja Crkva se molitvom pridružuje obilježavanju 20. obljetnice oslobođenja velikog dijela hrvatskih okupiranih područja u vojno-redarstvenoj akciji “Oluja”.