Sadržaj s oznakom: Progonjeni kršćani

Neidentificirani naoružani muškarci ubili su vlč. Jacquesa Yara Zerbu, 66-godišnjeg svećenika, u Burkini Faso, objavljeno je u priopćenju biskupa Prospera Bonaventure Kyja, a prenosi Zaklada papinskog prava Pomoć Crkvi u nevolji (ACN).

Mađarski dužnosnik poželio je dobrodošlicu kršćanskim stipendistima iz cijelog svijeta u Budimpeštu i naglasio važnost pomaganja progonjenim kršćanima, javlja CNA.

U središnjoj indijskoj državi Madhya Pradesh, 31. siječnja, prisilno je preobraćeno u hinduizam 40 kršćana.

U svijetu je danas više od 340 milijuna kršćana, otprilike jedan od osam, podvrgnuto visokoj razini progona i diskriminacije, stoji u izvještaju „World Watch List 2021“ organizacije „Open Doors“ (Otvorena vrata)

Kako je taj guverner, tako moćan čovjek kojega svi poštuju, mogao zbog mene umrijeti?

U videoporuci koju je prenijela Zaklada papinskog prava „Pomoć Crkvi u nevolji“, nigerijski svećenik Joseph Bature Fidelis izrazio je tugu i zabrinutost za kršćane u Nigeriji, pozvavši u pomoć europske zemlje.

Otac Juan Martin je napadnut kada se vraćao iz nabavke, a preminuo je od ozljeda nastalih ubodima nožem.

Sjedinjene Države upozorile su 27. travnja svoje državljane da "preispitaju" svoje planove vezane uz putovanje u Šri Lanku zbog rizika od terorističkih napada, nakon što je na uskrsnu nedjelju u toj zemlji u samoubilačkim bombaških napadima ubijeno više od 250 ljudi.

Na Cvjetnu nedjelju prije desetak dana jedna baptistička nigerijska obitelj se skupila da bi proslavili posvećenje svoga djeteta. Do navečer se sakupilo dosta gostiju i slavlje je moglo početi.

U videoporuci s molitvenom nakanom za mjesec ožujak, koju je objavila Papina svjetska molitvena mreža, papa Franjo potiče na molitvu kako bi progonjene kršćanske zajednice osjetile Kristovu blizinu, te kako bi bila priznata njihova prava

Primivši u audijenciju članove Viteškoga reda Svetoga groba jeruzalemskog papa Franjo je spomenuo dramatično stanje kršćana koje se sve više progoni i ubija. Mučenika ima - istaknuo je Papa - i u demokratskim zemljama koji ograničavaju vjersku slobodu

Molitvena večer "Noć svjedoka" održat će se u katedrali Presvetog Srca Isusova u Sarajevu 21. rujna, a 22. rujna u Kotoru (Crna Gora), 23. rujna u Dubrovniku (Hrvatska) i 24. rujna u Međugorju.

Katolički biskup biskup Angelo Pagano istaknuo je 9. kolovoza u razgovoru za agenciju Fides da pobunjenici napadaju bogoštovna mjesta i ubijaju samo kršćane.

Kršćansko svjedočanstvo smeta, nikada ne prodaje istinu, kako svjedoče, danas više nego u prvim stoljećima, brojni progonjeni i ubijeni kršćani.

Ona je heroina izdržljivosti

Desetogodišnja djevojčica Helda Khalid Hakob Hindi, koja se sa svojim roditeljima vratila u Ninavsku dolinu, ponovno sanja svoj san, iako nije zaboravila sve što se događalo na tom prostoru.

Stranica 1 od 2