Sadržaj s oznakom: Put srca

Aktivnosti preko ljeta i planovi za dalje

Završila je još jedna školska godina.

Davorin Kihak doživio je veliko čudo Božje providnosti jer je uspio kupiti kuću za svoju obitelj (on, žena i četvero djece) čija je cijena daleko premašivala njihove ekonomske mogućnosti.

Mihaela Vasilj dolazi nam iz Trebižata kod Čapljine. Majka je 5 djece, dva sina i tri kćeri. Nakon sina Mateja, dobili su kćer Brunu, danas djevojku s višestrukim poteškoćama koja ima 22 godine.

Rita je u 2 i pol mjeseca svoga života dodirnula živote mnogih ljudi, kako naše obitelji tako i prijatelja, doktora i sestara. Netko to neće uspjeti u cijelom svom životu tako da smatram da je ona ispunila smisao svog života.“ – riječi su Tee Bekavac iz Zagreba, gošće emisije PUT SRCA od srijede 25. svibnja.

U današnjoj emisiji PUT SRCA dragi slušatelji, donosim vam propovijed hrvatskog svećenika franjevca fra Mate Bašića. 

Budući da se nalazimo u mjesecu svibnju, mjesecu posvećenom našoj Nebeskoj Majci, ali i našim zemaljskim majkama, u ovoj emisiji progovoriti ćemo o DARU MAJČINSTVA. 

U emisiji PUT SRCA od srijede 4. svibnja, progovorili smo o jednoj doista interesantnoj temi, a to su POTEŠKOĆE KOJE ŽIVE RODITELJI DJECE S TEŠKOĆAMA ILI OSOBA S INVALIDITETOM.

Za dva dana započinju svibanjske pobožnosti.

Gošća ovotjedne emisije PUT SRCA, u srijedu 27. travnja 2022. bila je ANA GLAMUZINA.

U općini Čitluk već više godina vrlo uspješno djeluje Udruga roditelja i prijatelja djece s teškoćama u razvoju “Susret”. Na redovnoj godišnjoj skupštini održanoj 21. ožujka 2022. za novu predsjednicu Udruge “Susret” izabrana je Dragica Jerkić iz Blizanaca, a za zamjenika predsjednika Ivo Bevanda iz Čitluka.

Korizmenu naslovnicu i unutrašnjost međugorskog mjesečnika Glasnik Mira, krase ilustracije jednog od križnih putova suvremene splitske umjetnice KARIN GRENC.

Gošća emisije PUT SRCA od srijede 6. travnja 2022. bila je Iva Raguž supruga i majka, te izaslanica u Domu naroda parlamenta Federacije BiH i zastupnica u skupštini Hercegovačko-Neretvanske županije. Govorila je na temu svog osobnog iskustva majčinstva djevojčice sa downovim sindrom, ali i cjelokupne društvene, političke i socijalne situacije obitelji i osoba s teškoćama u Hercegovini i BiH, s posebnim osvrtom na zakon roditelj-njegovatelj i potrebu organiziranja stambenih zajednica za odrasle osobe s teškoćama.

Nikolina Pinjuh iz Širokog Brijega danas za sebe kaže da je zdrava žena. Unatoč brojnim poteškoćama koje ima, ne prestaje širiti optimizam i nadu, zato što joj je patnja koju je prošla pomogla izdubiti duboki odnos i sjedinjenje s Isusovom patnjom. U tom sjedinjenju, otkrila je smisao svog života i snagu svoje vjere.

Usprkos dijagnozi tetraperaze, Slaven Škrobot, danas 35 - togodišnji mladić iz Zagreba već niz godina aktivno putuje svijetom u invalidskim kolicima ili prilagođenim triciklom i piše blog o svojim putovanjima: „Putnik bez koraka“ u Večernjem listu za koji je prošle godine osvojio 3. mjesto među večernjakovim blogovima. A u rujnu 2020. godine osvojio je i titulu putnika godine.

U današnjoj emisiji PUT SRCA promišljati ćemo o posljedicama koje izgovorene riječi ostavljaju na našu djecu. 

Stranica 1 od 8