Sadržaj s oznakom: Put srca

Teo i Ivana Barić roditelji su četvorice sinova koji imaju 15, 13, 10 i 6,5 godina. 

Još uvijek smo u mjesecu travnju koji je posvećen osvješćivanju i upoznavanju sa životom koji donosi dijagnoza poremećaja iz autističnog spektra. 

Čista je srijeda, dakle dan prije nego što izravno ulazimo u Isusovu agoniju i njegov put prema Kalvariji, križu i smrti… Ali Isus je pobijedio smrt, dokazavši kako je ljubav jača od grijeha i jača od smrti.

Emisija PUT SRCA koja se emitira danas, u srijedu 20. ožujka, svojom će tematikom najaviti sutrašnji dan, 21. ožujka kada će cijeli svijet obilježavati Međunarodni dan osoba sa Down sindromom. 

Obitelj Mustapić živi u Zagrebu i imaju troje djece, dva sina i kćer Mariju. Marija je od malena imala problem s mucanjem koji se s vremenom pogoršavao, jer su se zbog te govorne mane na djetetovu psihu slagali strahovi i frustracije.

Gošća emisije PUT SRCA je Sanela Jurić iz Donjeg Muća, majka petero djece i supruga Miljenka Jurića, voditelja pokreta „Marijini ratnici iz Splita“.

Emisija PUT SRCA još će malo govoriti o neznanim herojima oko nas. Ljudima koji su uz Božju pomoć izdržali velike kušnje i nisu izgubili nadu i snagu za život. 

U nedjelju 11. veljače proslavili smo Gospu Lurdsku i Dan bolesnika. Bolest i križ je nešto što svi obično nastojimo izbjeći, nešto što smatramo negativnim i nepoželjnim. 

Gošća emisije PUT SRCA je Marija Kotarski, prof. talijanskog i španjolskog jezika, osoba s invaliditetom kojoj je po rođenju dijagnosticirana cerebralna paraliza s nepoznatim stupnjem oštećenja iz Zagreba. 

Gošća prve ovogodišnje emisije PUT SRCA je pjesnikinja, medijska djelatnica (emisije 'Novi valovi dobrote' i 'Evo čovjeka' na HKR-u) i magistra rehabilitacijske edukacije sa 28- godišnjim stažem rada s osobama s invaliditetom, Željka Šemper iz mjesta Martinska Ves kraj Siska koja i sama ima višestruke dijagnoze invalidnosti. 

Objavljeno u Duhovni kutak | 20.12.2023.

NIŠTA NIJE NEMOGUĆE

Gosti emisije PUT SRCA su majka Mara Markota i njezin sin Luka iz Vinjana kod Imotskog. Luka Markota je dvadesetsedmogodišnji mladić, osoba s invaliditetom. 

Gošća emisije PUT SRCA je Ksenija Graonić iz Zagreba. Ksenija je po struci dipl. ekonomist i radi u banci, supruga je i majka trojice sinova. 

Gošća emisije PUT SRCA je Klara Labinac, povjerenica za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Riječke nadbiskupije. Središte i temeljni cilj pastorala osoba s invaliditetom njihova je punopravna integracija u život Crkve. Da oni ne budu objekt nego subjekt pastorala. Klara je po zanimanju vjeroučiteljica i radi u Centru za odgoj i obrazovanje u Rijeci.

Teško vrijeme u kojem živimo iziskuje čvrste ljude. Muževe koji će znati kako treba Boga staviti na prvo mjesto, a onda se i ostale stvari i vrijednosti poslože po onom prirodnom redu i autoritetu.

Gošća emisije PUT SRCA ove srijede je SABINA TADIĆ preobraćenica iz muslimanske vjere na katoličanstvo. 

Gošća emisije PUT SRCA ove srijede je vjeroučiteljica DIJANA STANIĆ iz Virovitice, koja obnaša službu provincijske koordinatorice zajednice VJERE I SVJETLA HRVATSKA. 

Stranica 1 od 12