Sadržaj s oznakom: Redovnički poziv

Libby Osgood je radila kao raketni inženjer za NASA-u te kao profesorica na jednom sveučilištu u SAD-u, sve dok nije odlučila ostaviti sve i postati časna sestra.

Ultrazvuk je izgledao loše, ali htjela je prihvatiti sve što joj je Bog odlučio poslati.

Jedna od važnih stvari za ženu je njen izgled.

Blizanci Monica i Cristian Moya bili su kao bebe na rubu smrti. Nakon što ih je majka posvetila Djevici Mariji, oni su se oporavili od teškog oblika upale pluća.

Zvanje je Božji izbor i uvjet da se bude ono što jesmo prema onom jedinom planu koji može dati sreću.

Na predivnom alpskom jezeru Orta na sjeveru Italije nalazi se mali otočić San Giulio. Na tom otočiću koji je dugačak jedva 270 metara, a širok 140, nalazi se benediktinska opatija Mater Ecclesiae. Na tom lijepom i mirnom mjestu sada živi Nicoletta Falzoni koja se sada zove sestra María Fides, nakon što je položila vječne zavjete.

Ove dvije mlade žene odgovorile su na Božji poziv da se pridruže vjerskom životu.
Lourdes i Gloria Salgado su iz Ciempozuelosa u Španjolskoj (u blizini grada Madrida) najmađa su djeca od mnogobrojne obitelji (7 braće i sestara), piše Aleteia.

Poznato je kako danas u svijetu sporta postoje klupski kapelani, odnosno svećenici koji prate momčad na utakmicama. Kad je riječ o SAD-u, većina klubova (franšiza) koji se natječu u najjačim ligama baseballa (MLB), američkog nogometa (NFL) i košarke (NBA) također imaju svoga kapelana.

Ime mi je fra Daniele Piras, redovničko ime Maria zbog ljubavi koju gajim prema našoj majci Mariji.

Bivši vezni igrač Philip Mulryne iz Manchester Uniteda govori o svom svećeništvu i što ga je navelo na obraćenje

Ove časne sestre osim bezuvjetne službe Bogu, imaju i talente koje ne skrivaju, već itekako dijele s ljudima. Od imitatorica, turističkih vodičica do umjetnica, mnogo je inspirativnih priča iz samostana, piše Dnevnik.

Sestre dominikanke na svom facebook profilu u rubrici „Da se bolje upoznamo“ donose svjedočanstva svojih sestra

"Danas dragom Bogu mogu zahvaliti na daru poziva koji ničim nisam zaslužila.

U sklopu priprema za polaganje vječnih zavjeta, koje se kroz tri tjedna održavaju u župi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru, dvadeset i trojica bogoslova četiriju franjevačkih provincija iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine posjetili su Slavonski Brod.

Male sestre učenice Jaganjčeve u Francuskoj slijede “mali put” Svete Male Terezije

Novi nadahnuti nagovor i doza duhovnih vitamina iz audio škole svetosti u kojoj vrli duhovnik don Josip Radić progovara o duhovnom pozivu.

Stranica 1 od 2