Sadržaj s oznakom: Savjeti

1. Uvijek imaj na umu da u svemu trebaš slijediti stope Isusa Krista. Izgradi svoj život na Njemu jedinom. On te ljubi. Uzljubi ga.

I djeca su ljudska bića koja mogu vidjeti i čuti. Duboko ih pogađa ono što roditelji govore o njima i kako se izražavaju.

Iako se svetoj Moniki obraćaju majke čija su djeca zalutala, ovoj svetici, poniznoj i poslušnoj supruzi, blaga srca i obuzdanog jezika utječu se i mnoge žene moleći za obraćenje supruga.

Predivnih 8 savjeta za današnji dan:

Žena koja u središtu svojeg života drži Krista nikada nije sama, nikada nije napuštena, i nema potrebu osjećati se kao da joj je život bez svrhe ili cilja.

1. Nema područja života u kojem vojnička disciplina neće dobro doći.

13 savjeta svetog Ante za kršćanski život

Pastirska riječ pape Ivana XXIII. uvijek je snažno odzvanjala među kršćanskim pukom. Osvojio je srca spremnošću da čovjeku svoga vremena uputi riječi utjehe u toplini njegova doma i zaštiti obitelji.

Predivni savjeti za današnji dan:

Objavljeno u Kolumne | 21.8.2017.

Na svetoj misi s djetetom

Među vjernicima se često raspravlja treba li malu djecu voditi na svetu misu. I dok je­dni smatraju kako „je bezveze vući ih u crkvu dok su mala jer su nemirna, glasna i ometaju ostale“, drugi su uvjereni da „ih sa svetom misom treba početi upoznavati dok su još sasvim mali“... Pogledajmo što kaže dr. Jačmenica-Jazbec.

Za vrijeme toplinskih valova valja paziti. Trikovi za rashlađivanje za vrijeme vrućina mogu puno značiti u vrijeme kada su vrućine nesnosne.

Savjeti za današnji dan: Koga trebaš voljeti?

Objavljeno u Duhovni kutak | 27.4.2017.

Jutarnje odluke

Danas ću darovati osmjeh
Svim namrgođenima i zlovoljnima koje sretnem.

Da ne bi izgovarao previše ludosti, Bog je čovjeku dao deset prstiju i na svakome od njih po jedan mudar savjet:

Objavljeno u Duhovni kutak | 7.2.2017.

Savjeti Majke Terezije

Savjeti Majke Terezije

1. „Trudi se oko svog odnosa s Bogom, brini za svoj duhovni život, jer to je temelj za sve što činimo i sve što jesmo.“