Sadržaj s oznakom: Široki Brijeg

Župa i Samostan Uznesenja Blažene Djevice Marije Široki Brijeg objavila je program Devetnice i svetkovine Velike Gospe.
Devetnica započinje u subotu 6. kolovoza, a misu će predvoditi fra Karlo Lovrić.

Organizator molitvena zajednica Mlado Sunce sa svojim suradnicima službeno najavljuje održavanje koncerta duhovne glazbe 'U mom srcu Vatra' 17.12.2022. godine u sportskoj dvorani Pecara, Široki Brijeg.

– Na današnji dan prije 77 godina jugokomunisti su počinili neviđeni zločin nad svećenicima i franjevcima u samostanu na Širokom Brijegu. Njih 12-oricu, koje su pronašli u samostanu, odveli su do ratnog skloništa, ubili ih, polili benzinom i potom zapalili. To je bio uvod za sva iduća događanja, za druge nepravedno ubijene franjevce u Mostaru, Čitluku, Ljubuškom i mnogim drugim mjestima, sveukupno njih 66, kao i za ubijene članove puka Božjega. 

Na današnji dan pao je Široki Brijeg.

Uoči svetkovine krštenja Gospodinova kršteno je jedanaestero djece u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Širokom Brijegu.

General franjevačkog reda Manje braće fra Massimo Fusarelli posjetio je Franjevački samostan u Širokom Brijegu i Vicepostulaturu ”Fra Leo Petrović i 65 subraće”.

Devetero djece kršteno je na Ivandan, 27. prosinca, u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu.

Iako je prvotno u župnim obavijestima Franjevačkog samostana i Župe Široki Brijeg za ovaj tjedan navedeno kako ni ove godine neće biti mise polnoćke na Badnjak, u ponedjeljak je došlo do promjene plana.

Radošću i blagoslovom ispunjen je bio jučerašnji dan u župi Grude. Fra Stanko Pavlović krstio je čak četvero djece!

Sveta misa polnoćka drugu godinu zaredom neće biti služena u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu.
Nema polnoćke u Širokom Brijegu!

U subotu 23. listopada 2021. godine, upriličeno je redovito godišnje provincijsko hodočašće u Gospino svetište na Širokom Brijegu i prva mjesečna duhovna obnova sestara u ovoj školskoj godini.

Frama Široki Brijeg organizira duhovnu obnovu za mlade koja će se održati 28. i 29. kolovoza u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu.

Mladomisnik fra Luka Ćorić je u nedjelju 8. kolovoza u Širokom Brijegu ispred crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije proslavio svoju Mladu misu zajedno s obitelji i župljanima, piše Jabuka.tv.

Svečanost Devetnice Širokobriješkoj Gospi uljepšao je sveti dan Krštenja za 10 novokrštenika.

Ugostiteljski objekt u kojemu rade samo osobe s invaliditetom otvoren je u četvrtak u Širokom Brijegu.

Hercegovačka franjevačka provincija uznesenja Blažene Djevice Marije priopćila je da je umro fra Berislav Kutle.

Stranica 1 od 4