Sadržaj s oznakom: Sloboda

„Autoritet je tu za nas, da ne bismo zalutali ... I Bog i nas može poslati da budemo primjer drugima. Shvatimo to kao iznimnu zaštitu koju nam je Bog darovao i ne dajmo se pokolebati ni kad nam svijet bude govorio da je to staromodno i da svatko može raditi što god hoće i što god on osobno smatra ispravnim!”

Bog nije dao Izraelcima samo kruh s neba…

"Rizik slobode" je ono što oduvijek podupire put ljudi, društva i civilizacija. To je veliki Božji dar stvorenjima koji je nerijetko poprimio oblike zastranjenja rađajući ratove, nepravde i kršenje ljudskih prava – rekao je papa Franjo jučer u video poruci povodom otvaranja osmog Festivala socijalnog nauka Crkve koji se do 25. studenog održava u Veroni.

Ponovo navijestiti radost evanđelja, revoluciju milosrđa i nježnosti

Krist nam daje istinsku slobodu – istaknuo je papa Franjo za vrijeme jutarnje mise slavljene u Domu svete Marte u Vatikanu.

Kći američkoga propovjednika Billyja Grahama gostovala je 12. rujna 2002. u jutarnjem programu američke televizije CBS. Tema je bila obljetnica terorističkih napada u New Yorku 11. rujna 2001. Voditeljica Jane Clayson pitala je: „Kako je Bog mogao dopustiti da se takvo što dogodi?“ Evo što je odgovorila.

Još nigdje nisam pročitao, ili iz razgovora s ljudima doznao, kako na natječajima za zaposlenje postoji stanka za duhovnost – molitvu.

Objavljeno u Meditacije | 12.8.2016.

Ljubav je sloboda

Nedavno razmatrajući Božju riječ shvatila sam kako žena mora biti nenavezana na svog muža.