Sadržaj s oznakom: Sveta Stolica

Veleposlanstvo Sjedinjenih američkih država pri Svetoj Stolici ponovno je istaknulo zastavu LGBT “ponosa” na vanjskoj strani velike zgrade, koju zauzima u središtu Rima, otvoreno prkoseći katoličkom učenju o pitanjima koja se tiču ​​homoseksualnosti.

Veliku je zabrinutost pape Franje za humanitarno stanje u Siriji ponovno istaknuo nadbiskup Bernardito Auza, stalni promatrač Svete Stolice pri Organizaciji ujedinjenih naroda, govoreći na otvorenoj raspravi Vijeća sigurnosti. Izrazio je također nadu u ponovno pokretanje izraelsko-palestinskih pregovora

Zbor za nauk vjere u jednom je objašnjenju dao odgovor na moralnu dvojbu u vezi s uklanjanjem maternice kada ona više nije pogodna za rađanje i kada postoji medicinska sigurnost da će moguća trudnoća završiti pobačajem

U ponedjeljak 17. prosinca Sud Države Vatikanskoga Grada dosudio je kaznu od dvije godine i šest mjeseci zatvora za kazneno djelo pranja novca protiv Angela Proiettija, talijanskog državljanina, koji je imao tekući račun u IOR-u (Ustanova za vjerska djela), priopćio je 27. prosinca Tiskovni ured Svete Stolice.

Veleposlanik Bosne i Hercegovine pri Svetoj Stolici Josip Gelo je u petak predao vjerodajnice papi Franji u apostolskoj palači u Vatikanu, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice, Greg Burke, sinoć je objavio priopćenje u vezi s izvještajem Velikog sudskog vijeća Pennsylvanije o spolnom zlostavljanju maloljetnika koja su se dogodila u toj američkoj saveznoj državi, a koja su počinili članovi Katoličke Crkve

Crkva je protiv bilo kakve legalizacije pobačaja

Crkva je protiv bilo kakve legalizacije pobačaja

Predsjednik HBK, zadarski nadbiskup Želimir Puljić, u razgovoru za emisiju 'Znakovi vremena' Hrvatskog katoličkog radija emitiranoj u srijedu 4. travnja, komentirao je crkvene i društvene okolnosti koje se odvijaju u svezi Istanbulske konvencije u Hrvatskoj.

Ne mogu se prihvatiti tvrdnje onih koji smatraju da je »rodni identitet« plod isključivo kulturnih i kontingentnih čimbenika, u potpunosti podložan pojedinačnoj slobodi, ili da se vrijednosti koje izražavaju spolnu različitost ukorijenjene u nekoj kulturi trebaju promatrati isključivo kao »rodni stereotipi« čije je uklanjanje nužno kako bi se »oslobodilo« žene od stanja koje ih potlačuje, prenosi Glas Koncila.

Papa Franjo imenovao je 21. ožujka mons. Paula Mendesa Peixotoa, nadbiskupa metropolitu Uberabe za apostolskog upravitelja „plena i ad nutum Sanctae Sedis“ biskupije Formosa u Brazilu.

Poglavar Katoličke crkve papa Frane primio je u Vatikanu vjerodajnice iz ruku novoga libanonskog veleposlanika pri Svetoj Stolici Antonija Nasera Andaryja. Time je završena višemjesečna diplomatska kriza između jedine (u stanovitoj mjeri) katoličke države na Levantu i diplomacije Katoličke crkve.

U ponedjeljak 30. listopada 2017. godine, državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin nakon obreda blagoslova Velike dvorane Hrvatskoga katoličkog sveučilišta u Zagrebu, održao je konferenciju za novinare na kojoj je odgovorio i na pitanje vezano uz Međugorje.