Sadržaj s oznakom: Svjedočansto

Gošća Duhovno duhovitih večeri na Svetom Duhu u Zagrebu bila je s. Tihana Strancarić iz Zagreba, časna sestra reda Služavki malog Isusa, na službi u župi Sv. Jeronima u Maksimiru.

Teroristički napad na New York, 11. rujna 2001. zauvijek je promijenio život Tom Coluccija.

„Od toga dana, svaki dan, točno u tri sata popodne, počela bih se tresti i plakati, a slike Gospodinove muke dolazile bi same od sebe.

Ljudi se vrlo često jednostavno raziđu, čak i vrlo dobri prijatelji.

'Sam Bog, kažem vam, može prosvijetliti dušu svojom milošću i pokazati toj duši što je ona uistinu.' (Padre Pio)

Dok je bio dječak, Daniel Pittet postao je žrtvom svećenika pedofila.

Kada se 20-godišnja Lyette Reback udala za Davida, nije se mogla ni u snu nadati da će nakon 24 godine biti majka 16-ero djece: 12-ero biološke i četvero posvojene djece, 10 kćeri i šestorice sinova starosti od dvije do 22 godine.

Donosimo vam svjedočanstvo djevojke koja se u svom mladom životu oboružala nevjerovatnom hrabrošću i vjerom kako bi prebrodila iskušenja i izazove koje je život stavio pred nju.

Josepha Weirnera, rođenog Amerikanaca koji je tamo radio kao voditelj skladišta hrane i 2002. godine otišao u mirovinu, intervjuirao sam u njegovu domu u Bijakovićima u župi Međugorje.

Donosimo vam svjedočanstvo djevojke koja se u svom mladom životu oboružala nevjerovatnom hrabrošću i vjerom kako bi prebrodila iskušenja i izazove koje je život stavio pred nju.

Neal McDonough jedan je od rijetkih Holivudskih glumaca koji odbija snimati scene ljubljenja ili vođenja ljubavi, jer se to protivi njegovim katoličkim uvjerenjima.

Navještaj nije reklama, nego svjedočanstvo života

Iako smo već upoznati da su brojni nogometaši i predani vjernici, nijedan nije toliko otvoren u vezi svoje vjere u Isusa Krista kao što je urugvajski reprezentativac Edinson Cavani.

Bog je ljubav! – temeljna je poruka Tome Bašića, 21-godišnjeg igrača Hajduka, koji je osobno svjedočenje vjere podijelio s okupljenim vjernicima u prepunoj crkvi sv. Josipa u Dugom Ratu u nedjelju navečer nakon mise u 18 sati.

Gledao je kako mu siluju sestru, muče roditelje. Zatočen u podrumu 260 dana. Bio je rob, skupljao leševe zarobljenika. Gladan i prestravljen Marijan Gubina, te 1991. bio je 10-godišnji dječak.

Šezdeset godina prošlo je od rođenja pokojnog fra Vjeke Ćurića, franjevca Bosne Srebrene. Fra Vjeko je postao misionarom u Ruandi 1983. godine, a ubijen je u Kigaliju 31. siječnja 1998. U nastavku slijede svjedočanstva dvojice Ruanđana koji su imali priliku živjeti s njim.

Stranica 1 od 2