Sadržaj s oznakom: Svjetski dan mladih

Svjetski dan mladih u Lisabonu trebao se održati u kolovozu 2022., kako je to najavljeno na posljednjem susretu mladeži iz cijeloga svijeta u Panami 2019., no zbog pandemije koronavirusa odgođen je za godinu dana, za kolovoz 2023. kao i uobičajena svečana predaja simbola susreta – križa i ikone Blažene Djevice Marije mladim Portugalcima.

Na završetku središnjeg misnog slavlja Svjetskog dana mladih u Panami najavljeno da će domaćin 35. svjetskog dana mladih biti Portugal.

Svjetski dan mladih jest za hrabre.

Objavljena je Papina poruka mladima povodom 32. svjetskog dana mladih 2017. koji će se na biskupijskoj razini obilježiti na Cvjetnicu, 9. travnja. Tema ovogodišnjeg susreta uzeta je iz Evanđelja po Luki i glasi „Velika mi djela učini Svesilni“ (Lk 1,49).

Dikasterij za laike, obitelj i život objavio je 22. studenoga teme koje je Papa odabrao za iduća tri Svjetska dana mladih čiji će vrhunac biti svjetska proslava toga događaja, na programu u Panami 2019. godine.

Susret će se sastojati od dva dijela: prvi dio su dani u biskupijama Poljske, a drugi tjedan susreta održavaju se kateheze, festivali mladih, križni put i zaključni susret mladih s Papom i svečanom euharistijom.

Na stotine mladih diljem Republike Slovačke, ovih se dana pripremaju za hodočašće – pješke će se zaputiti prema Krakowu, kako bi tamo s mladima iz cijelog svijeta, u zajedništvu sa Svetim Ocem, proslavili Svjetski dan mladih, koji se u tom poljskom gradu održava od 26. do 31. srpnja, pod geslom: „Blago milosrdnima jer će zadobiti milosrđe“ (usp. Mt 5,7).

„Bože, Milosrdni Oče, koji si objavio svoju ljubav u svome Sinu Isusu Kristu, a na nas si je izlio u Duhu Svetom Tješitelju, danas ti povjeravamo sudbine svijeta i svakoga čovjeka.“

Volonter SDM-a može biti mlada osoba s navršenih 18 godina ili će navršiti 18 godina do kraja lipnja 2016. godine, koja:

Službena pjesma Svjetskog dana mladih mladih pod nazivom “Blagoslovljeni milosrdni” objavljena je u utorak, 27. listopada 2015.

Krakov/Rim – Za Svjetski dan mladih koji će se u srpnju sljedeće godine održati u Krakovu već je prijavljeno više od 230.000 hodočasnika i više od tisuću velikih skupina, javlja poljska agencija KAI.

Za Svjetski dan mladih koji će se u srpnju sljedeće godine održati u Krakovu već je prijavljeno više od 230.000 hodočasnika i više od tisuću velikih skupina, javlja poljska agencija KAI, a prenosi Informativna katolička agencija.