Sadržaj s oznakom: Svjetski dan mladih

Otac 16-godišnje djevojke Jimene iz Španjolske koja tvrdi da joj se nakon mise u Fatimi povratio vid, za Aci Prensu posvjedočio je da je ozdravljenje njegove kćeri “dar Djevice Marije za Svjetski dan mladih”.

Povodom Svjetskog susreta mladih Katoličke crkve u Lisabonu oglasio se hercegovački franjevac fra Mario Knezović koji je na društvenim mrežama obajvio zanimljiv komentar.

“Otvorila sam oči i mogla sam savršeno vidjeti”, rekla je Jimena, 16-godišnja španjolska hodočasnica na Svjetskom danu mladih, koja je posvjedočila čudesnom ozdravljenju tijekom Svete Mise, javlja CNA.

Papa je zajedno s 800 tisuća mladih u parku Eduarda VII. u Lisabonu 4. kolovoza molio pobožnost križnoga puta, te ih je podsjetio kako Isus i danas hoda s njima, ispunjen ljubavlju i nadom za svakoga.

Drugog dana apostolskog posjeta Lisabonu za Svjetski dan mladih 2023., Papa se u četvrtak, 3. kolovoza susreo sa članovima zajednice „Scholas Occurrentes” u portugalskom sjedištu zajednice u gradu Cascaisu i povukao završni potez kistom na višebojnom zidnom muralu koji simbolizira ljepotu jedinstva u različitosti, objavio je Vatican News.

Hrvatski hodočasnici u Lisabonu sudjelovali su u srijedu 2. kolovoza na katehezi koju je predvodio povjerenik za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije don Ivan Terze te na misi koju je predslavio šibenski biskup i predsjednik Odbora za mlade HBK Tomislav Rogić.

Misom otvorenja u Lisabonu, koju je 1. kolovoza u parku Eduarda VII. predvodio lisabonski patrijarh kard. Manuel Clemente, započeo je 38. svjetski dan mladih.

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni u četvrtak 27. srpnja predstavio je medijima skori Svjetski dan mladih u Lisabonu, na kojem će papa Franjo sudjelovati od 2. do 6. kolovoza.

Na Svjetskom danu mladih 2011. u Madridu, Nelson Cintra je kleknuo i molio: “Kriste, dajem ti cijeli svoj život.”

Besplatna pretpremijeta pilot epizode nadolazeće dokumentarne serije „Nulta stopa gladi“, koju su snimili Kinnane Brothers i koja prikazuje osnivača Marijinih obroka i heroja CNN-a Magnusa MacFarlane-Barrowa bit će upriličena 1. kolovoza 2023. od 15 do 16 sati u kinu Sao Jorge u Lisabonu i dio je službenog programa Svjetskog dana mladih.

Laudato TV prvi put je dio međunarodnog projekta EWTN-a i uz prijenose događaja donosi najave i pregled dana iz specijalnog studija, reportaže o hrvatskim grupama i hodočasnicima te javljanja s terena

Skupina svećenika, koji su se upoznali u sjemeništu, osnovali su bend kako bi prikupili novac za mlade u svojoj nadbiskupiji za sudjelovanje na Svjetskom danu mladih (WYD), koji će se održati od 1. do 6. kolovoza u Lisabonu, Portugal.

Dječak koji je uspio proći barijeru za kontrolu masa na Svjetskom danu mladih (WYD) u Rio de Janeiru 2013. kako bi zagrlio papu Franju sada je sjemeništarac koji se priprema za svećenika.

Za neke stvari treba vremena. Pedro Silva trebao je napuniti 50 godina, proslaviti rođendan u zatvorskoj ćeliji visoke sigurnosti, da se osvrne unatrag i shvati "znakove" koje je primio na tom putu.

Od 01. - 06.08. Lisabon će postati prijestolnica mladih u Portugalu - tada će se tamo održati 38. Međunarodni svjetski dan mladih Katoličke crkve. Interes je velik: do sredine svibnja prijavilo se 540.000 mladih iz 196 zemalja i 16.300 volontera. O tome u razgovoru za Vatican News izvještava Linda Ghisoni, podtajnica u vatikanskom Dikasteriju za laike, obitelj i život, koji je ujedno organizator Svjetskog dan mladih.

U videoporuci upućenoj mladima, koji će sudjelovati na Svjetskom danu mladih u Lisabonu od 1. do 6. kolovoza, Papa ih potiče da na te dane gledaju s nadom jer se na dan kao što je taj raste, te im savjetuje da se dobro pripreme, da razgovaraju sa starijim osobama, jer one pružaju mudrost, prenosi Vatican News.

Stranica 1 od 2