Sadržaj s oznakom: Svjetsko prvenstvo

"Žao mi je samo što nismo tako angažirani i jedinstveni kad se trebamo pokrenuti u rješavanju gorućih pitanja našeg društva" - ističe don Ante Žderić. Splitski svećenik u Župi Gospe Fatimske na Škrapama, don Ante Žderić, osvrnuo se na nogometnu euforiju koja ovih tjedana i dana vlada Hrvatskom.

U slavlju nakon pobjedničkog gola Marija Mandžukića dobili smo novog '''reprezentativca''.

Na HKR-u 12. srpnja od jutra traje specijalna emisija uz veliki uspjeh naših nogometaša u Rusiji. Nakon pobjede naših reprezentativaca u Rusiji i ulaska u finale Svjetskoga nogometnog prvenstva, naša proslavljena atletičarka Blanka Vlašić istaknula je u emisiji Hrvatskoga katoličkog radija da ove dane doživljava posebno emotivno.

Video u kojem žena stoji ispred TV prijamnika prije početka utakmice u Sočiju i jednog po jednog križa svakog našeg igrača postao je viralni hit. Pregledan je 200.000 puta.

Franjevac fra Mario Knezović poslao je poruku navijačima i igračima Hrvatske uoči polufinalog ogleda protiv Engleska na SP u Rusiji.

Ivan Rakitić za Players Tribune napisao je prekrasnu priču o odrastanju u Švicarskoj, odluci da nastupa pod hrvatskom zastavom, što je to značilo njegovom ocu i jednom posebnom dresu, najvažnijem u njegovu životu Trenutak u kojem ih je moj otac izvadio iz paketa, moj brat i ja smo znali...

Poruke potpore Vatrenima stižu sa svih strana a hrvatski branitelji objavili su video koji je podržalo i Ministarstvo hrvatskih branitelja. 

Obećano, ispunjeno. Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uoči puta u Soči na utakmicu četvrtfinala Svjetskog nogometnog prvenstva najavila je da će poslije utakmice posjetiti svlačionicu Vatreni.

Izbornik Dalić kaže kako je dobio tisuće poruka. Iako mnogima nije odgovorio, svaka mu je važna. Posebno ga je dirnula poruka jedne bolesne gospođe koja mu je napisala da je prvi put gledala utakmicu na trgu u

- Sretan sam, vrlo je laskavo biti uz bok velikana poput Pelea. Pele je jedna viša kategorija, ali dobro je što me ljudi vežu uz njega.

Iz japanske Nagoye, gdje su se proteklih dana nadmetali najbolji mladi robotičari iz više od 40 zemalja sa svih kontinenata, hrvatska se mladost vraća s mnoštvom priznanja i brojnim medaljama.