Sadržaj s oznakom: Transrodnost

Katolički par iz Indiane proživljava „noćnu moru“ nakon što im je oduzet sin kada su odbili prihvati njegov odabrani transrodni identitet.

Biskupska konferencija Sjedinjenih Američkih Država zatražila je od katoličkih bolnica da ne vrše operacije niti druge medicinske zahvate kojima bi se transrodnim osobama pomoglo u njihovoj spolnoj tranziciji, prenio je portal katholisch.de.

Klizačica Minna-Maaria Antikainen, ranije poznat kao Markku-Pekka Antikainen, 59-godišnji je biološki muškarac, koji je prije nekoliko godina postao transrodna osoba i odlučio se baviti umjetničkim klizanjem, piše vigilare info.

Roditelji iz američke savezne države Ohio izgubili su sredinom veljače roditeljsku skrb nad svojom kćeri jer nisu davali dovoljnu podršku njezinoj “transrodnosti”, navodi Daily Wire.

U jednoj od najstarijih i najcjenjenijih škola u Engleskoj, Gimnaziji Altrincham za djevojke u Manchesteru, uvedena je nova tzv. “rodno neutralna” politika prema kojoj više od 1350 učenica te škole više ne smije biti nazivano “djevojkama”, prenosi Daily Mail.