Sadržaj s oznakom: Ukazanje

Najpoznatije mjesto ukazanja Arhanđela Mihaela je ono na brdu Gargano u mjestu koje sada nosi naziv – Monte san Angelo, odnosno Brdo svetog anđela. Jedno je od najznačajnijih hodočasničkih mjesta u Evropi. Špilja koja odiše svetošću i strahopoštovanjem nalazi se na jugoistoku Italije, na padinama brda Gargano gdje se sveti Mihael ukazao ukupno četiri puta.

Vidioci tvrde da Gospa ne odlazi uvijek na isti način.

Jeste li znali da je prvo ukazanje Blažene Djevice Marije bilo zapravo slučaj bilokacije? To se zbilo za vrijeme kad je Blažena Djevica još uvijek bila na zemlji, prije njezina uznesenja na nebo 40. godine

Blago milosti i darova Božjih dolaze nam po Mariji i njezinoj nevidljivoj ali tako stvarnoj nazočnosti.

Grgo Vasilj je mještanin župe Međugorje, 1981. je imao nešto više od trideset godina. Uvijek se, pa i danas, bavio poljodjelstvom. I do te godine bio je praktični vjernik, a od tih uzbudljivih dana, može se kazati, osim na nedjeljnu, svaki dan ide i na večernju sv. Misu. Ususret obljetnici prigoda je za kratko podsjećanje na prve dane.

Prvi dan Gospinih ukazanja u župi Međugorje (24. lipnja 1981!.)

Razgovor fra Janka Bubala s vidjelicom Vickom:

Marija je sada prostrta licem na zemlji. Nalik je siromašnom slomljenom stvorenju.

Massimo Nosscenttini iz Italije koji je čuo za Međugorje već 1981., a 1983. prvi put dolazi ovamo.

Milost, suze i naposljetku radost. Ona radost koja se tiho i kriomice prikrada srcu da bi u njemu izazvala 'navalu' milosti i onih čudesnih suza, suza radosnica. Mnogima je potekla niz lice ova milost suza u kojima su upoznali oslobađajuću i iscjeljujuću snagu koja se krije u njima, suza koje nije potrebno brisati, jer u njima je vidljiv odraz ljubavi koja teče s Nebeskog izvora žive vode.

Tijek ukazanja Vicka ovako opisuje:

„Što sam započela u Fatimi, završit ću u Međugorju“ sažetak je Gospine poruke od 25. kolovoza 1991. DJECA IZ FATIME U NEBU

Kakvo je iskustvo vidjelaca s Gospinim dodirima?

U Međugorju je zadnjih godina najveći broj hodočasnika obično početkom svakog mjeseca.

U subotu 24.6.2017. je svetkovina Rođenja svetog Ivana Krstitelja, ujedno i Uočnica godišnjici Gospinih ukazanja.

Stranica 1 od 2