Sadržaj s oznakom: Velika Gospa

Prijateljske zmije svake se godine na blagdan Velike Gospe pojave na grčkom otoku Kefaloniji.

Marijino preminuće

Objavljeno u Molitve | 15.8.2021.

Molitva Gospi Sinjskoj

Čudotvorna Gospo Sinjska, tvoje slavno ime poznato je nadaleko.

Jedna od važnih istina katoličke vjere, koje se katolici spominju na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, glasi da je Blažena Djevica Marija u nebo uznesena.

Vjerojatno bi malo vjernika hodočasnika moglo točno definirati sadržaj ovog najvećeg blagdana Blažene Djevice Marije.

Kroz trinaest stoljeća kršćanstva u Hrvata, kao Kristovi vjernici Hrvati pozdravljaju Mariju:

Marijino uznesenje (ili Uznesenje Djevice) doktrina je koja poučava da je nakon svoje smrti Isusova majka bila podignuta iz mrtvih, bila proslavljena te tjelesno uznesena na nebo.

Danas je svetkovina Velike Gospe. Kod nas je to crkveni i državni blagdan. To znači da je Velika Gospa ostala zapamćeni znak ne samo na putu Crkve, nego i na putu hrvatskog naroda.

Objavljeno u Molitve | 15.8.2021.

Molitva Uznesenoj

Molitva Uznesenoj

Velika Gospa je svetkovina kad se katolički vjernici prisjećaju dogme svoje vjere: da je Blažena Djevica Marija dušom i tijelom po završetku svoga zemaljskog života uznesena u slavu neba u društvo sa svojim uskrslim sinom Isusom.

U mnogim marijanskim svetištima i župama u petak je započela devetnica Velikoj Gospi.

Velika Gospa je svetkovina posvećena uznesenju bl. Djevice Marije na nebo. Na sam dan svetkovine mnoštvo hodočasnika posjeti i Međugorje.

Objavljeno u Devetnice | 6.8.2021.

Devetnica Velikoj Gospi

Pripravna molitva za svaki dan:

Danas je Veliki petak. Dan kad je poginuo na križu Isus iz Nazareta, Bog i čovjek.

I ove subote, 15.kolovoza 2020. na blagdan Uznesenja Marijina na nebo ili Veliku Gospu, brojnim dolaskom domaćih hodočasnika iz okolnih župa, okolnih krajeva i župljana, Međugorje je pokazalo koliko je ovdašnjim ljudima u srcu vjera i ljubav prema Kraljici Mira.

Župljani župe Krista Kralja – Čitluk, ali i okolnih župa, sudjelovali su večeras u procesiji od zavjetnog kipa Blažene Djevice Marije na ulazu u Čitluk do župne crkve Krista Kralja. Molitvu sudionika procesije na uočnicu Velike Gospe predvodio je župnik fra Miro Šego, a tijekom cijele procesije vjernici su molili i pjevali u čast Blažene Djevice Marije.

Stranica 1 od 2