Sadržaj s oznakom: Zagreb

U utorak, 20. prosinca 2022., u večernjim satima, u franjevački samostan Hercegovačke provincije u Dubravi u Zagrebu stigla je ikona Kraljice Franjevačke obitelji. Blagoslov je predvodio fra Renato Galić, voditelj bogoslova.

Marijine sestre čudotvorne medaljice u Zagrebu (Srebrnjak 15) duhovno se pripremaju za svetkovinu Gospe čudotvorne medaljice.

U vrijeme kada svjedočimo potresnim životnim sudbinama u jeku izbjegličke krize, pokazati ljudskost i pomoći drugima toliko je neizmjerno važno.

Kamenita vrata su jedan od najslikanijih i najprepoznatljivijih motiva hrvatskog glavnog grada. Do njih je najlakše doći Radićevom (nekadašnjom Dugom) ulicom koja vodi od Trga bana Jelačića.

Objavljeno u Molitve | 31.5.2022.

Majci Božjoj Kamenitih vrata

Presveta Bogorodice!

Jedna je Zagrepčanka tijekom jučerašnjeg nevremena u Zagrebu priskočila u pomoć čovjeku kojega je voda zarobila u autu i nije mogao izaći, piše narod.hr.

Jak potres magnitude 5.5 prema Richteru pogodio je u nedjelju ujutro šire područje Zagreba.

Pod geslom “Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu!” u subotu je održan četvrti “Hod za život” kojim brojni građani, obitelji s djecom i mladi iskazuju podršku onima čiji se glas ne može čuti.

Ove se godine po prvi puta vijore zastave Hoda za život, obitelj i Hrvatsku na zagrebačkom Trgu Republike Hrvatske, ispred Hrvatskog narodnog kazališta i na Tomislavovom trgu.

Središnje euharistijsko slavlje u čast blaženog Alojzija Stepinca, na Blaženikov spomendan, u nedjelju 10. veljače u 19 sati u zagrebačkoj katedrali predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Svaki Susret hrvatske katoličke mladeži nosi svoje; doživi se puno zvanja, lijepih iskustava, novih ljubavi, inicijativa, brakova, povezivanja župa, biskupija i zajednica. Stoga, organizatori vjeruje da će i zagrebački susret 2020. godine ostati mnogima u lijepom sjećanju kao nezaboravno iskustvo.

Pučka kuhinja na zagrebačkom Svetom Duhu koju vode franjevci konventualci poziva sve građane da dođu po besplatne pizze. Pučka kuhinja dobila je veliku donaciju pizza koje uvelike nadmašuju njezine potrebe te su odlučili ponuditi svim zainteresiranim građanima mogućnost da dobiju potpuno besplatno pizze.

Prvi dan škole nije bio sretan dan jednu prvašicu s posebnim potrebama koja je ostala - 'nesvrstana'. Radi se o djevojčici s posebnim potrebama čija je majka na vrijeme predala papire za upis u školu.

Hrvatska nogometna reprezentacija već je sada ispisala povijest hrvatskog sporta ulaskom u finale Svjetskog prvenstva. Vatreni su nadigrali Engleze u polufinalu i izborili priliku za naslov svjetskog prvaka protiv Francuske.

Preko 1500 američkih Hrvata koncem lipnja dolazi u Zagreb u domovinu svojih predaka na 52. Tamburaški festival mladeži.

Stranica 1 od 3