Sadržaj s oznakom: Zakon

Nije samo običaj nego i potreba (zakon) oglašavanja na nedjeljnim misama zaručenih mladića i djevojaka. Nažalost, žendibeni navještaji bivaju prekasno, barem, su godinu dana u zakašnjenju.

U Irskoj je danas od 7 do 22 sata, 3,2 milijuna ljudi pozvano glasati kako bi odlučili hoće li se ukinuti osmi amandman Ustava koji izjednačava pravo na život nerođenog djeteta s onim njegove majke

Šest žena ne namjerava stati. Već su osnovale udrugu Ruka, koja će se baviti pružanjem podrške žrtvama pedofilije i njihovim obiteljima. Cilj im je svojim radom pomoći žrtvama, ali i pratiti rad cjelokupnog sustava na njihovim slučajevima, kako bi se osiguralo da institucije doista rade svoj posao. A sve je krenulo jednim postom na Facebooku...

Datum 4. listopada odabran je za Međunarodni dan zaštite životinja jer se tada ujedno obilježava dan svetog Franje Asiškog - velikog prijatelja životinja.

Poljski parlament (Sejm) je u prvom čitanju petak, 23. 9. usvojen zakon kojim se zabranjuju svi oblici pobačaja u Poljskoj te ga uputio u daljnju parlamentarnu proceduru – na odbor za pravosuđe.