Sadržaj s oznakom: Zavjet

Je li se vama kada dogodilo da ste se zavjetovali a da ste zavjet prekinuli i niste ga ispunili onkako kako ste obećali?

Hvaljen Isus i Marija! Htjela bih s Vama podijeliti svoje svjedočanstvo.

Zavjeti su obećanja nekog pobožnog čina koji vjernik obavlja prije ili poslije ispunjenja njegove molbe, kao žrtvu ili kao zahvalu ili kao pokoru za grijehe.

Pozivamo vas da se pridružite u molitvi i sudjelovanju na 30 sv. misa za hrvatski narod i za našu domovinu Hrvatsku uoči Dana domovinske zahvalnosti. Tridesetodnevnica počine u četvrtak, 6. 7. 2017. i završava 4. 8. 2017.

Objavljeno u Duhovni kutak | 6.5.2017.

Kako se zavjetuje Bogu?

Nedavno sam čula ovaj detalj razgovora: "Bila sam u Lurdu, i to dva puta. Zavjetovala sam se Gospi Lurdskoj i odonda primila sam mnoge milosti." Naravno da ja ne znam što je ta žena tražila, molila Gospu, to jest ne znam kako je zapravo ta žena to napravila, no vjernici hodočaste u razna svetišta moleći Boga za razne potrebe kao što je, naprimjer, zdravlje i tome slično. Osim molitve, što vjernik mora u zbilji napraviti? Kako se ponašati? Što izgovoriti - glasno ili u sebi? Kako da oblikujemo svoj zavjet? Što znači zavjetovati se kao običan vjernik? Možete li nas uputiti kako da to učinimo kada, naprimjer, hodočastimo Majci Božjoj Trsatskoj ili negdje drugdje? Mnogi vjernici dolaze autobusima, sudjeluju na misi, obilaze svetišta, kapelice, zavjetne darove za uslišane molitve i slično, no vraćaju se kući da možda i ne znaju zašto su otišli, osim što su imali želju nekud otputovati na izlet. Vjernica L. M. iz Poreča

Franjevac Stjepan Gregov rođen je na otoku Pašmanu 1936. godine. Zbog svećeničkog poziva bio je prisiljen napustiti totalitaristički režim u svojoj zemlji.

Zavjetno hodočašće branitelja i mladih: „Marijanski zavjet za Domovinu“, koje prolazi svim većim marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske došao je danas i u Međugorje.

HVIDRA, i studentske udruge SKAC Palma i MAGIS, te druge braniteljske i studentske udruge i zajednice, od 21. lipnja organizirale su zavjetno hodočašće „Marijanski zavjet za Domovinu“, koje prolazi svim većim marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske.