Sadržaj s oznakom: Zlo

Poznati katolik laik, Rajko Bundalo, prije svoga obraćenja bio je radiestezist. Gosp. Bundalo svjedoči o zlodušnoj pozadini radiestezije, kako je bio zaveden i kako je otkrio da se iza svega toga krije sotona kojega je poslije teško otjerati.

Objavljeno u Duhovni kutak | 20.8.2023.

Psovka je govor zlog duha

Nudimo vam cjelovit, opširan i dubok tekst o psovci. Dobro ga je sebi isprintati.

Objavljeno u Kolumne | 26.6.2023.

Zašto Bog dopušta zlo?

Naš slavni Dalmatinac Jeronim poznat je po svojoj izjavi: „Nepoznavanje Pisma jest nepoznavanje Krista.“

„Ja u njima i ti u meni, da budu savršeni u jedinstvu i da svijet spozna da si me ti poslao i ljubio ih kao što si mene ljubio.” (Iv 17,20)

U potrazi za srećom i zdravljem ljudi eksperimentiraju sa svakojakim učenjima i tehnikama. Posljednjih desetak godina u trendu je reiki.

Stavljamo se u prisutnost Isusa Krista. I podlažemo Njegovoj vlasti.

Udaljavanje od Boga nosi štetne posljedice.

U životu ne ide sve onako kako bismo željeli. Ne uspijevamo stvoriti mir u svijetu, ne uspijevamo uništiti bolesti, ne uspijevamo imati samo psihički zdrave i moralno dobre ljude, ne uspijevamo osloboditi ljude od mržnje i lutanja.

Zastrašujuće i snažno zlo nije ništa novo u našem svijetu - oduvijek je tu. Ali i mir i moć Božja.

Edward Looney svjedoči kako blagoslivlja svaki prostor

2017. godine ovaj je isusovac također iznenadio kada je izjavio za El Mundo da smo „formulirali simboličke figure, kao što je Đavao, kako bismo izrazili zlo“

Upravo je povjerenje ono što nas tjera da tražimo bez zabrinutosti i uznemirenosti ono što nam je potrebno.

Objavljeno u Kolumne | 19.4.2018.

Jesmo li spremni umrijeti?

Padam i ja pod utjecaj medija pa me teroristički napad iz Pariza vodi do pitanja koliko sam spremna umrijeti.

U nedjeljnom nagovoru, Sveti Otac se osvrnuo na evanđeoski odlomak i na Isusovu prispodobu o dobrom sjemenu pšenice i o lošem sjemenu kukolja te je vjernike pozvao na razlučivanje; na strpljivost Gospodara, a ne na ishitrenu sklonost njegovih slugu. Niže se nalazi cjeloviti tekst.

Zar je moguće da zlo nikne na dobru i u dobru kao kukolj na dobroj njivi posijanoj žitom? Zar je moguće da dobro koje je u nama preokrenemo u zlo ili učinjeno dobro pokvarimo zlom koje će uslijediti? Izgleda da - DA, jer neprijatelj koji potajice posije kukolj posred žita, ne spava. Kako je teško na vrijeme, u svom osobnom životu primijetiti ovu bolnu stvarnost o kojoj naša Raspeta i Uskrsla Ljubav govori u svojoj prispodobi.

Stranica 1 od 2