Sadržaj s oznakom: Zlostavljanje

Seksualno me zlostavljala osoba s kojom sam u rodbinskoj vezi kad sam pohađala prvi razred osnovne škole!

Dvije djevojčice su se rugale trećoj na autobusnoj stanici. Ono što se dogodilo u nastavku će vas oduševiti.

Hvarska biskupija objavila je priopćenje za javnost u vezi s uhićenjem i započetim kriminalističkim istraživanjem jednog svećenika te biskupije.

'Tko ide prostitutkama zločinac je koji zlostavlja žene!'

U odnosu na seksualno zlostavljanje maloljetnika, u Crkvi vlada 'nulta tolerancija' – istaknuo je papa Franjo primivši 21. rujna u audijenciju članove Papinskoga povjerenstva za zaštitu maloljetnika, u prigodi početka njihove opće skupštine.

‘Bullying’ ili međuvršnjačko zlostavljanje i maltretiranje nažalost je svakodnevica u većini škola, a mnogi učitelji i profesori toga nisu niti svjesni jer zlostavljana djeca skrivaju svoje probleme

Iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu te iz Centra za sigurniji internet upozoravaju roditelje da zbog sigurnosti svoje djece ne objavljuju na društvenim mrežama slike djece, pogotovo s ljetovanja.

Objavljeno u Vjera i život | 8.4.2017.

I blagajnice plaču

Iz tramvaja sam ju vidjela ispred kapucinske crkve u Osijeku. Sjedila je na pločniku, a ispred nje je bilo prostrto bijelo platno (možda stoljnak) na kojem su bile posložene narukvice, ogrlice, naušnice, krunice i ostale stvarčice koje sama izrađuje i prodaje.

Ljudi ne opraštaju svećeniku koji je navezan na novac, a Gospodin je taj koji nam daje milost kršćanskog siromaštva – Papina je poruka s mise u Domu sveta Marta. U današnjem evanđelju – nastavio je – Isus tjera mjenjače novca iz Hrama, koji su od Doma Božjega, mjesta molitve, načinili „pećinu razbojničku“.