VELIKO SRCE KROJAČICA IZ POSUŠJA Izrađuju medicinske maske za Dom zdravlja

Da se u moru negativnih informacija koje nas svakodnevno okružuju, može naći i nešto pozitivno, pokazuje primjer iz Posušja. Iako je Boutique Vita zatvorio svoja vrata još 18. ožujka po preporuci Kriznog stožera naše Općine, njegova vlasnica Vinka Jurišić i krojačica Ljubica Budimir nastavile su raditi.

Odlučile su, kako bi bilo najbolje iskoristiti svoje znanje i usmjeriti ga u nešto korisno društvenoj zajednici. Započele su s izradom medicinskih maski koje su podijelile svojim poznanicima, a što je i najbolje od sve, Domu zdravlja Posušje.

„Maske su rađene od pamuka pa se mogu koristiti više puta nakon dezinficiranja. Tkaninu nabavljamo od prijatelja i poznanika. To su zapravo plahte, koje krojimo u duplo radi sigurnosti, a lastiku kupujemo.“ – govori nam Vinka Jurišić, vlasnica Boutique-a Vita iz Posušja te dodajte kako je u početku bilo nezgodno dok se nisu uhodale u posao.

„Svaki dan radimo i do sada smo već napravile oko 100 maski, a nastavljamo i sljedeći tjedan i koliko bude potrebno. To je najmanje što možemo učiniti u ovakvoj situaciji.“ – zaključuje Vinka.

Ovo je uistinu jedan lijep primjer kako se može pomoći društvenoj zajednici u ovim teškim vremenima.

Nesebičnim darivanjem sebe i svoga znanja nekome možemo spasiti život. Jedna obična maska koju rade ove dvije gospođe, spriječit će da se koronavirus ne proširi na neke druge ljudi koji su, možda baš, ugrožena skupina.

No, nije svatko znalac u šivanju odnosno krojenju. Sigurno ima i onih koji nemaju nikakve slične talente. I to je u redu. Ali i jedni i drugi najviše pomažemo ako slušamo stručne ljude i ostanemo kod kuće. Bez obzira jesmo li u samoizolaciji ili ne, bez obzira što se osjećamo dobro, bez obzira što mislimo da je to „samo obična gripa“.

Ostanimo kod kuće i strpimo se da ova nevolja prođe i da se čim prije vrati ona naša „normalna“ svakodnevica koja nam svima već strašno nedostaje.

Vrisak.info|radioposusje.ba