BIRAJTE STVARNOST!

Prije nekoliko dana boraveći na bazenu vidjela sam mladu mamu i njezinu malu kćer kako ulaze u prostor bazena obučene u vrlo lijepe usklađene kupaće kostime.

Mama je, sa svojim savršeno razigranim kovrčama vezanim u usklađenu traku s kostimom, provela prvih nekoliko minuta pričajući naglas telefonom sa prijateljicom dok je njena kćerka stajala čekajući da ju uvede u bazen.

Mama je završila telefonski razgovor i nastavila razbacati igračke za bazen i kremu za sunčanje na isti ručnik.

Zatim, nakon što je pronašla pravi kut i pravo svjetlo, mama je izvadila tronožac i napravila nekoliko selfija sa kćerkom.

Djevojčica je tražila da uđe u bazen

Mama je rekla da sačeka i onda postavila svoju kćer ispred bazena, zatim za ulazak u bazen i onda nazad iz bazena.

Mala djevojčica se nasmiješila i rekla 'cheese' kao da je to učinila milijun puta. Mama joj je rekla da se sada može igrati.

Djevojčica je ušla i plivala par minuta.

Mama je nazvala prijateljicu s mobitela i započela još jedan razgovor dok je njezina djevojčica ljubazno i više puta pitala: "Mama, možeš li sa mnom u vodu molim te?"

Bila je ignorirana.

"Mama, hoćeš li se doći igrati sa mnom? "" pitala je još 4 puta.

Mama ju je pogledala, ali ni jednom nije spustila slušalicu. Nakon 10 minuta mama je završila svoj poziv, pokupila kremu za sunčanje koju si nikad nije ni nanijela, igračke za vodu koje nikad nisu dotakle vodu, a onda i svoju kćer te je napustila bazen.

Sjedila sam tamo razmišljajući o onome čemu sam upravo svjedočila. Zamislila sam kako su fotografije koje je ova mama napravila sigurno savršeno uređene i objavljene na društvenim mrežama s natpisom tipa "Pool time with my girl! #Makingmemories".

A negdje će neka druga mama biti kod kuće sa svojom djecom, kuća će joj biti u neredu zbog njene igre sa svojom djecom, njena kosa će buntovno ispadati iz neuredne i na brzinu spletene pletenice i na podu će biti dječje prljavo rublje uflekano sa slinom ili kikiriki maslacem.

Bit će umorna jer je provela dan kuhajući, brinući se, čisteći i igrajući se sa svojom djecom.

Pogledat će tu svoju sliku i usporediti se sa savršenom mamom na bazenu.

Krivnja će joj šapnuti na uho:

"Nisi dovoljno dobra... "

"Ne izgledaš kao ona mama na bazenu... "

"Nemaš novca da si kupiš tako skupe kupaće kostime i nemaš vremena da stvaraš uspomene poput nje"... i ta mlada mama će vjerovati u to. Osjećat će se kao neuspjeh. Nikad neće znati da je kako je provela svoje vrijeme tog dana, bila daleko bolja u očima svoje djece od one "savršene mame" na bazenu.

Ono što vidimo na društvenim mrežama nije uvijek stvarno.

Ponekad i često je to kompletna namještaljka.

Namješteno je i filtrirano, umjetno.

Ponekad na društvenim mrežama vidimo apsolutno divne fotografije sa odmora i prekrasne domove, te svježe stiliziranu kosu - ali to je samo JEDAN trenutak.

Puno bolja fotografija je ona cijelog dana provedenog poput vašeg: rad, čišćenje i pravljenje nereda...

Mama ne uspoređuj se!

Ti si dovoljna!

Nevjerojatna si i najbolja zato što si STVARNA!

Vaša prljava odjeća, vaša neuredna kuća i vaša sretna djeca su stvarni dokaz da to radite kako treba!

Jennifer Hilbawi/Prijevod: medjugorje-info.com

Označeno u