ČAJEVI ZA SVEKRVU: Za sve svekrve, nevjeste i one koje će to jednoga dana biti

Nedavno se djevojka zvana Marija udala i otišla da živi kod svog supruga i njegove majke.

Za veoma kratko vrijeme Marija je shvatila da nikako neće uspjeti da se složi sa svojom svekrvom. Njihovo ponašanje je bilo toliko različito, da se Marija jako ljutila zbog mnogih svekrvinih navika, na sto je svekrva pak odgovarala kritikom. Prolazili su dani, prolazili su mjeseci… Marija i njena svekrva nikako nisu prestajale da se raspravljaju i svađaju.

Međutim, činjenica da se Marija, shodno starim običajima, dužna pokoravati svekrvi njenim prohtjevima, dodatno je otežavala situaciju. Zbog svih tih svađa i nesreća u kuci muž je jako patio. Volio je i majku i ženu. Na kraju Marija više nije imala snage da izdrži lošu narav i ponašanje svoje svekrve, pa je odlučila da što prije nešto poduzme. Otišla kod očevog dobrog prijatelja, travara koji pravi prodaje razne čajeve . Ispričala mu cijelu situaciju i pitala da li bi on imao da joj proda neki otrovni čaj, kako bi ona na taj način riješila problem sa svekrvom.

Travar se malo zamislio i na kraju rekao: Marija, pomoći ću ti da riješiš svoj problem, ali moraš me dobro poslušati i ispuniti ono što ti budem rekao. Dobro, reče ona, učinit ću što god mi kažete”. I ode travar u stražnju sobicu i vrati se nakon par minuta sa mješavinom čajeva. Reče joj: Možeš koristiti otrov koji brzo djeluje da bi se oslobodila svoje svekrve, međutim, to može izazvati sumnje kod ljudi.

Zbog toga sam ti dao dosta čaja koji će polako trovati njen organizam. Svakog drugog dana pripremi ukusno jelo i stavi pomalo ovih trava u njen obrok. Ipak, moraš paziti da neko ne posumnja na tebe kad ona umre, moraš biti veoma oprezna i promijeniti ponašanje prema njoj, budi ljubazna kao nijedna nevjesta u selu. Nemoj se svađati, poštuj ono što kaže i odnosi se prema njoj kao da je kraljica.

Marija je bila jako sretna. Zahvalila je travaru, prijatelju svog oca i požurila kući da što prije započne sa planom ubojstva svekrve. Prolazile su dani, prolazili su tjedni.

Marija je svaki drugi dan pravila najbolji ručak i tako posebno začinjeno jelo ljubazno servirala svojoj svekrvi. Sjećala se što joj je mudri travar rekao kako da izbjegne sumnju u ljudi, tako da je kontrolirala svoju narav, bila je poslušna prema svojoj svekrvi i ophodila se prema njoj kao prema svojoj majci. Nakon nekoliko sedmica cijela kućna atmosfera je bila izmijenjena.

Marija je naučila kako da kontrolira svoju narav toliko dobro da se čak nikad više nije ljutila niti li je bila nervozna. Nije imala čak ni jedan razlog za to od svoje svekrve tokom posljednjih šest mjeseci. Svekrva je djelovala puno nježnije, pa se obostrano slaganje zaista primjećivalo. Njeno ponašanje prema Mariji potpuno se promijenilo. Počela je da voli svoju nevjestu kao svoju rođenu kćerku.

Bez prestanka je pričala svojoj rodbini i prijateljicama kako je Marija najbolja nevjesta koju bi ikad poželjela. Marija i njena svekrva su se sada tako lijepo slagale, baš kao majka i kćerka. Muž joj je bio jako sretan vidjevši sta se događa u posljednje vrijeme. Jednoga dana, Marija je ponovo otišla kod prijatelja travara i ponovo ga zamolila za pomoć: Dragi prijatelju pomagaj, htjela bi da zaustavim trovanje moje svekrve!

Ona je postala divna žena i volim je kao svoju majku. Ne želim da umre od otrova koji sam joj davala! Travar, veliki prijatelj njenog oca samo se nasmiješi i zavrti glavom: Marija , nemoj ništa brinuti . Nikada ti nisam dao nikakav otrov.

Čajevi su bili puni vitamina i samo su poboljšaju njeno zdravlje i raspoloženje. Jedini otrov je bio otrov u tvojim mislima i ponašanju prema njoj, ali ni toga više nema, jer je tvoja ljubav prema njoj sve izmijenila.” Onako kako vi tretirate sami sebe, tako će vas tretirati i drugi. U Kini kažu: Osoba koja voli druge je osoba koju i drugi vole.

Označeno u