Četiri minute za dobar dan

Što je potrebno za dobar dan?... Znanost kaže kako je za dobar dan potrebno da budeš što bolje organiziran i da ti dan započne sa što manje stresa.

Uspješni svako jutro rano ustaju, vježbaju, barem 15 do 30 minuta. Odmah nakon toga trče do laptopa ili mobitela i planiraju, planiraju, organiziraju, organiziraju, pišu bilješke. Ide zatim doručak, kvalitetan i zdrav, kako biste si osigurali dovoljno energije za radni dan, jer dan će biti naporan. Poslije toga treba sjesti i vizualizirati dan pred sobom, kažu da je to vještina mentalnog programiranja i proučavanja ciljeva koje treba ostvariti. I prvo je uraditi stvari koje odgađate i koje vam se ne rade, to uraditi prvo, bez zavitlavanja... Čekaj malo?! Treba ovo prvo zapamtiti i ustati se bar dva sata ranije kako bih stigao sve izvježbati, ispisati, isplanirati, kvalitetno doručkovati, vizualizirati, ostvariti, planovi, planovi, ciljevi, ciljevi...

A što ti je zaista potrebno za dobar dan?

Najljepše uvijek nekako ostaje skriveno onim ''velikima'', a to uspješni i znanstveni najčešće zaborave. Nisam protiv jutarnje vježbe, to može! Ali, ta dva sata žestokih priprema, hm, izgledaju mi poprilično maratonski i stresno već ujutro. Ja sam za male četiri minute koje doista blagoslove svaki dan. Četiri minute razgovora s Onim koji će te pratiti u svim tvojim susretima, planovima, ciljevima. Te četiri minute nam uvijek unose toplinu i radost u kuću od samoga jutra. Uz miris jutarnje kave, te četiri minute, mi zajedno i najčešće je to pozdrav Gospi! Tada znam da je moj dan započeo uspješno. U mene bar funkcionira i sve ide po planu! Ne zaboravi sutra ujutro na ove četiri minute, molim te, i sretno ti u svim tvojim planovima i ciljevima!

 

Označeno u