Duhovno presađivanje srca

Imam prijatelja kardiologa, specijalista za presađivanje srca. Vrlo mu je drag navod iz Ezekiela 36:26,što mnogi ne razumiju:

"Dat ću vam novo srce, nov Duh udahnut ću u vas! Izvadit ću iz tijela vašega kameno srce i dat ću vam srce od mesa."

On skrbi o stanju pacijenata prije i poslije presađivanja srca. Često je u operacijskoj sali dok kirurzi vade oboljelo i bezbojno srce i zamjenjuju ga ružičastim i zdravim "novim" srcem.

Moj prijatelj mi tumači da je postupak određivanja tko će dobiti "novo" srce sličan postupku kojim Bog daje "novo" srce. U oba je slučaja jedini kriterij POTREBA.

Kada Ezekiel spominje da će Izraelci jednoga dana dobiti "novo srce",time pretkazuje promjenu koja se događa prilikom spasenja.
U poslanici Efežanima 4:24 i u 2.Korinćanima 5:17 spominje se "novi čovjek" i "novo stvorenje".

Za Izraelce Ezekijelova doba i za nas koji danas živimo,postoji samo jedan kriterij koji trebamo ispuniti da bismo dobili "novo srce"-TREBAMO GA!

Nije bitno jesmo li bogati ili siromašni, poštovani ili prezreni. Državljanstvo,društveni položaj i etnička pripadnost nisu bitni. Ako trebamo novo srce od Boga, možemo ga dobiti vjerom u smrt i uskrsnuće Isusa Krista. Kako znamo da postoji potreba?Kao grešnici svi trebamo novo srce.

Jeste li doživjeli duhovno presađivanje srca?
Dave Branon

Ako niste imate veliku potrebu, obratite se Kirurgu nad kirurzima, nebeskom Kirurgu da vam izvadi kameno srce i da vam mesnato srce. Novo duhovno srce koje će Njemu živjeti svakim svojim otkucajem.