Ljubavna pjesma

Jedna od naljepših ljubavnih pjesama u suvremenoj poeziji jest pjesma jedne američke djevojke. Naslov glasi:"Stvari koje nisi nikad učinio". Evo te pjesme:

Sječaš li se onog dana kad sam te molila da mi posudiš svoj novi auto, kojim sam zatim slupala? Mislila sam da ćeš me ubiti ali ti to nisi učinio. A sječaš li se kad sam te nagovorila da pođemo na plažu iako si govorio da će padati kiša i kiša je zatim padala? Mislila sam da ćeš viknuti: "Jesam ti rekao?!" Ali ti si ostao miran. Sječaš li se kad sa očijukala sa svima da kod tebe izazovem ljubomoru, i ti si bio ljubomoran. Mislila sam da ćeš me ostaviti, ali ti to nisi učinio. Sječaš li se kad sa prevrnula tortu od jagoda na tepih tvog auta? Mislila sam da ćeš me istući, ali ti to nisi učinio. A sjetit ćeš se se sigurno i one večeri kad sam ti zaboravila reći da na slavlje treba doći u večernjem odijelu pa si došao u trapericama?! Mislila sam da ćeš me ostaviti, ali ti to nisi učinio. Ali uvijek si bio sa mnom strpljiv, volio si me i štitio. Za mnoge stvari bih te molila za oproštenje da si se vratio iz Vijetnama.

Ali, ti se nisi vratio.

Zlatno pravilo:
Samo jednom živimo na ovom svijetu. Sve ono dobro što ga jedni drugima možemo učiniti, ljubaznost koju možemo iskazati, učinimo odmah. Ne odgađajmo to i ne zanemarujmo jer ovim svijetom nećemo proći drugi put.

Ako želite čitati još poučnih priča, kliknite OVDJE

Označeno u