„Prodajem svoje mjesto u raju za jedan zlatnik!"

Čudno pitanje jednoga bezbožnika

Priča se, da je za vrijeme jedne gozbe, Voltaire, izričiti protivnik vjere, zabavljao društvo oko stola vičući: „Prodajem svoje mjesto u raju za jedan zlatnik." Nakon nekoliko trenutaka mučne šutnje, netko je primijetio: "Gospodine, svaki koji nešto prodaje mora najprije dokazati da je stvarni vlasnik. Ako mi pokažete dokument o vašem mjestu u raju, kupit ću ga za predloženu svotu!" Tako je ušutkao bezbožnoga Voltairea koji je ismijavao nas vjernike i imao skoro odgovor na sva pitanja koja mu je netko postavio.

Što bismo mi odgovorili, kada bi nas netko pitao što mi mislimo o tome. Kakvo bi bilo naše uvjerenje? Jesmo li sigurni za svoje mjesto u nebu, raju? Možemo se pozvati na Božju dobrotu, ali misleći na Njegovu ljubav i veliku pravdu, ostat ćemo uvijek nesigurni i drhtavi.

Potrebno bi bilo iskoristiti ovo milosno vrijeme i upoznati svoga božanskoga Spasitelja Isusa. On je Kralj kraljeva, Jaganjac Božji koji oduzima grijehe svijeta, naša vječna sreća i spas. On je vječni sudac koji kaže: „Oče, hoću da oni koje si mi darovao, budu sa mnom tamo gdje sam ja" (Ivan 17, 24).

I još: „Onaj koji čuje moju riječ i vjeruje onome koji me je poslao, ima vječni život i ne dolazi na sud" (Ivan 5, 24). Da, jedino živa i osvjedočena vjera u Isusa Krista daje nam sigurnost i pravo na mjesto u nebu, raju.

"U kući Oca moga ima mnogo stanova. Inače, zar bih vam rekao. Idem vam pripraviti mjesto!" (Iv 14, 2)

Označeno u