Raznosač ljubavnih pošiljki

Jedan je mladić prije svojih predavanja na fakultetu svakoga dana odlazio na Svetu misu Svi su mislili kako je to tek trenutna faza, ali nastavio je i kad je počeo raditi. Jednom je zakasnio na posao i pri dolasku šef ga upita:

- Radiš li ti u crkvi ili ovdje? - Radim na oba mjesta! - A, primaš li plaću na oba mjesta? - Na zemlji primam plaću kod vas. - Zašto onda svakoga dana odlaziš u crkvu i što naposljetku tamo radiš? - Ne radim tamo, tamo samo dobijem pošiljku. - Kakvu poštiljku? - Pošiljku ljubavi. Ja sam raznosač ljubavi.

- Molim?

- Svako jutro odlazim na Svetu misu i i u svetoj pričesti primam od Isusa ljubav, ljubav koju taj dan moram raznositi ljudima koje poznajem ili ne poznajem. Nekima je treba više, a nekima je treba manje. Kada je dajem onima koji je trebaju više, a to su oni koji znaju prema meni biti grubi, osorni i hladni jako je brzo potrošim, pa idući dan moram opet ići po novu pošiljku jer od nje naposljetku žive moja obitelj i moji prijatelji. Da ne raznosim tu ljubav ne znam koji bi smisao imao moj život.

- Pa na koji je način raznosiš? Kako je daješ? - Sasvim jednostavno, kada sam u društvu bilo koje osobe gledam je onako kako bi je Isus gledao, ne sudim je, ne zamjeram joj, prihvaćam je kakva jest, utješim je ako je tužna, dadem još nešto ako treba i volim je onako kao što volim sebe.

Jednostavno, ali bez Njegove pošiljke koju mi daje u Svetoj misi to bi bilo nemoguće.

Mario Žuvela

Označeno u