Zdravo Marijo i alkoholičar

Lokalni alkoholičar Marko jednoga je dana, nakon što ga je obitelj napustila zbog njegovog poroka, odlučio odustati od alkohola i promijeniti svoj život kako bi opet s njima moga normalno i u miru živjeti.

Odlučio se otići na svetu misu na nagovor svoje žene, koja mu je, bez obzira što ih je maltretirao, htjela pomoći. Svećenik je te nedjelje ispričao priču o redovniku, papagaju i kobcu. Priča kaže kako je jedan papagaj neprestano pjevao na terasi redovnikove kuće, te je njegov zvuk pobudio u mladom kobcu želju da ga ulovi.

Redovnik je sjedio na terasi i čitao novine kad se najednom kavez zatresao, a papagaj u strahu počeo ponavljati Zdravo Marijo, Zdravo Marijo (riječi kojima ga je redovnik učio). Kobac je pobjegao, a redovnik zaključio da i ptice znaju kolika je snaga Majke Božje. Marko je slušajući propovijed odlučio slijediti primjer papagaja te se obrati Mariji za pomoć u svojoj nevolji.

Otišao je na liječenje. Nakon povratka doživljavao je krize, te bi svaki put kad alkohol obuzme njegove misli naglas izgovarao Zdravo Marijo, Zdravo Marijo... sve dok želja za alkohlom u njemu ne prestane.

Marko se naposljetku izliječio i njegov se život vratio u prvobitno stanje; obitelj, posao i naravno molitva u znak zahvale za novu priliku koju mu je Djevica poklonila.