Bebi je bila potrebna hitna transplantacija srca i Gospa se pojavila s Presvetim Srcem Isusovim

Preslatka beba James osvjetljava sobu svojim anđeoskim licem, velikim osmijehom i bistrim plavim očima. Slika je zdravlja.

Prije deset godina njegova se majka Ann Smith nalazila u kući vlasnika Ronalda McDonalda koja se nalazila pokraj pedijatrijske bolnice, tamo je molila za čudo za svoju šest tjedana staru bebu kojoj je bila potrebna transplantacija srca kako bi preživjela, piše ChurchPoP.

Uslišane su molitve iz cijelog svijeta kad su ona i njezin suprug David 1. srpnja, na blagdan Presvetog Srca Isusova primili poziv u 4:30 ujutro : Jamesu su pronašli srce.

"Prvog srpnja smatram njegovim drugim rođendanom", istaknula je Ann, objašnjavajući da je rođen 21. ožujka, ali nikada od tad nije napustio bolnicu. Kad je dobio novo srce, imao je novu priliku za život.

James je živo čudo. Priča o njegovom životu, vjeri i ljubavi njegove obitelji jača vjeru svih koji je čuju.

Putovanje obitelji Smith (nije njihovo pravo ime; zatražili su anonimnost) sve je u nadi. "Volimo ono što on može pružiti drugim ljudima", kaže Ann.

Ann i David bili su zahvalni što su na jesen 2010. očekivali svoje četvrto dijete. Njihove kćeri Cecilia (9 godina) i Elizabeth (6 godina), dok su jedno dijete izgubili zbog spontanog pobačaja 2007. godine.

Anninu sadašnju trudnoću nazvali su visokorizičnom nakon što su je trudovi doveli u hitnu službu bolnice u sjevernoj Virginiji tijekom vikenda na Praznik rada, a ultrazvuk je otkrio moguću placentu previju (implantacija posteljice preko ili blizu unutarnjeg cervikalnog ušća, u pravilu u kasnoj trudnoći dolazi do krvarenja na rodnicu).

Nakon detaljnog pregleda, njezin joj je opstetričar / ginekolog dao zeleno svjetlo da nastavi predavati u njihovoj lokalnoj katoličkoj osnovnoj školi, rekavši da nije imala zapravo pravu placentu previju. Preostali dio njezina prvog i drugog tromjesečja trudnoć protekao je mirno, osim činjenice da se voda zadržavala u tijelu i stalno bila žedna.

U 28. tjednu trudnoće, Ann je otišla na rutinski ultrazvuk, uzbuđena zbog mogućnosti da vidi svoju bebu u 4D.

Ona i David doveli su svoje kćeri da vide svog nerođenog brata i sestru na ekranu. "Tehničar je nekad bio u rizičnom centru za trudnoću", prisjetila se Ann. "Napustila je sobu nakon mjerenja i pregleda srca i izvela liječnika."

Smithsi su znali da nešto ozbiljno nije u redu kad liječnik nije želio dati svoje mišljenje i rekli su da bi trebali odmah posjetiti specijalistu.

Potrebne molitve

Liječnik ju je uputio specijalistu iz drugog grada, a cijela obitelj se pridružila kako bi pomogla u zbrinjavanju starije djece. Dok je išla po majku u zračnu luku, Smiths je upoznala sestru dominikanku iz Vatikana.

Ann je zamolila sestru da se moli za njihovog nerođenog sina, a ona je obećala da će nastaviti moliti za tu nakanu u Rimu.

Nakon opsežnog ultrazvučnog pregleda, liječnici su bebi Jamesu dijagnosticirali hipoplastični sindrom lijevog srca (HLHS), stanje u kojem se lijeva strana srca u maternici ne razvija u potpunosti.

"Prognoze nisu bile dobre", rekla je Ann. "U osnovi su rekli da će umrijeti do veljače, prije nego što će se uopće roditi."

“Rekla sam, 'Moramo nešto poduzeti; ne možemo ga pustiti da umre '', prisjeća se Ann.

Obitelj Smith molila je nebrojene krunice za svoju bebu i tražila od drugih da mole.

"Bilo je 500-ak djece koja su se molila svaki dan", Ann je sa zahvalnošću govorila o molitvama svog školskog osoblja i učenika."Grupa mama imala je tjedni sat molitve za njega." Prijatelji i obitelj širom svijeta molili su za bebu Jamesa.

Liječnici su Ann dali lijek koji bi mogao pomoći Jamesovom srcu.

"Bolest je slična kongestivnom zatajenju srca kod odraslih", objasnio je David. “Odlučili su staviti Ann na digoksin, koji se kod odraslih pomaže riješiti viška vode u tijelu. Primljena je u bolnicu na tri dana dok su je nadzirali zbog nuspojava lijekova. "

Čuda počinju

Poboljšanje se dogodilo nakon tri dana djelovanja lijeka. 21. ožujka, beba James rođena je carskim rezom, teška nevjerojatnih 4 kg. Maleni James kršten je u bolnici odmah nakon njegovog rođenja a stanje mu se poboljšavalo iz dana u dan

Starija sestra Cecilia sanjala je san koji je roditeljima ulijevao snagu i mir.

"U snu smo mama i ja bili na igralištu", sjetila se Cecilia. "Pogledala sam prema oblacima i vidjela Isusovo lice."

Tada je u snu Blažena Djevica Marija zamijenila Ann

Gospa je rekla Ceciliji da joj dotakne srce. Umjesto pravog srca bilo je ručno nacrtano srce koje se pretvorilo u Presveto Srce Isusovo. Marijine su oči sjale zlatnim zrakama.

“Djevica Marija je rekla, 'Ne boj se. Vaš će mali brat biti dobro '', rekla je Cecilia.

Ovaj san dao je Ann snagu za ono što ih je čekalo

S navršenih osam dana, maleni James operiran je na otvorenom srcu. Tri tjedna kasnije trebala je još jedna operacija.

Tada mu se stanje znatno pogoršalo.

"Bilo je užasno. Bio je bijel poput plahte ”, rekla je Ann. “Samo je ležao tamo. Srce mi se slamalo gledajući ga tako bolesnog. "

Ann je znala da su liječnici u pravu: trebala mu je transplantacija srca.

"Počela sam moliti za savršeno srce u savršeno vrijeme", kaže ona.

Na vikend za majčin dan 2011. godine, helikopterom je odvezen u specijaliziranu pedijatrijsku bolnicu, jer se njegovo stanje pogoršavalo. Obitelj je na petosatno putovanje išla automobilom. James je veći dio lipnja proveo na odjelu za intenzivnu njegu (ICU).

Ann, koja je zadnjih 10 godina predavala u učionici posvećenom Presvetom Srcu Isusovu, nastavila se oslanjati na svoju vjeru. Molila je krunicu svaki dan dok je James bio u bolnici. Ljudi su joj davali relikvije da ih stavi u njegov krevetić, kao i svetu vodu i blagoslovljeno ulje.

Uvijek se nadala čudu.

Krajem lipnja, dok je maleni James bio sve slabiji, Ann je snažno zajecala na koljenima u crkvi u blizini bolnice, ponovno predajući očajnu situaciju Bogu.

"Ovdje sam i tebi sve predajem", zavapila je Ocu. "Znaš što želim. Polažem sve pred tvoje noge. "

Dva dana kasnije, telefonski poziv stigao je rano ujutro: srce je bilo dostupno.

Operacija je prošla nevjerojatno dobro. Njegov je oporavak bio najbrži koji je bolnica ikada doživjela. Otišao je kući za mjesec dana. I dalje mu ide dobro.

Bogu zahvalni

Gledajući unatrag, obitelj zahvaljuje Bogu. Čvrsto su vjerovali u snagu molitve.

"To je Providnost", rekao je bivši župni vikar obiteljske župe vlč. Michael Duesterhaus.

Bog mora imati na umu nešto posebno za ovog dječaka. " Rekao je da župa, pod Gospinim pokroviteljstvom, ima kapelicu za vječno klanjanje, u kojoj su se župljani neprestano molili za malog Jamesa.

Obiteljska prijateljica Lisa Hill-Sutton rekla je: „Bila mi je to trajna lekcija jer sam vidjela kako se ispred mene odigraju tri glavne vrline: nepokolebljiva vjera tijekom trudnoće, nada da će njihova beba dobiti novo srce i ljubav koja ga i dalje njeguje svaki dan. "

14 metara dugačak lančić šarenih perli, svaki s oznakom u boji, bilježio je dane koje je James proveo u bolnici. Volonteri bolnice pomogli su Ann da sastavi ova zrnca sjećanja.

Šarene kuglice svih boja označavaju teške i dobre dane, crvena predstavlja transfuziju krvi, zrno u obliku zvijezde predstavlja dane na odjelu za intenzivnu njegu dok prekrasna, staklena perla u obliku srca obilježava dan kada je James dobio svoje novo srce.

Pouka za sve je poruka ljubavi prema Presvetom Srcu Isusovu, kako je navijestila sveta Margareta Marija Alacoque, „Ovo je srce koje je toliko ljubilo ljude“.

I bebe.

Označeno u