Fra Augustin Čordaš: „TRAČ-PARTY“ propovijed na temu ŠTETNOSTI TRAČANJA

Fra Augustin Čordaš je mladi fratar na službi u Širokom Brijegu.

Odnedavno, njegove objave, propovjedi i predavanja počinju plijeniti sve veću pažnju vjernika, a Susreti za mlade na Brigu (Usridu) postaju sve popularniji. Plakati su lijepo i kreativno osmišljeni kao i teme samih predavanja. Za susrete Usridu na njihovoj facebook stranici Susreti na Brigu - Dođi, budi moje svjetlo ovako piše: „Svake srijede na našem Brigu se vidimo, družimo i pokušavamo otkriti kako oblikovati što bolje same sebe prema Isusu Kristu. Ni manje, ni više. Ni tamo, ni vamo. Nema labavo nego u sridu!“

U nastavku vam donosimo propovijed koju je fra Augustin imao u nedjelju 1. ožujka na svetoj misi na Brijegu na temu: TRAČ PARTY. Naime, trač je prisutan svugdje i ljude je vrlo teško odvratiti od ove loše navike. Naš je zadatak da kao vjernici pokušamo eliminirati takvu upotrebu jezika, i da se trudimo to iskorjenjivati iz naše okoline. Tračevi nisu bezopasni. Riječi imaju veliku moć. Širenje glasina ili laži o nekome može uzrokovati različite probleme, kojih nismo ni svjesni. Jezik nekih je poput ‘oštrog mača’, a otrovne riječi su nalik strijelama.

A predlažemo vam i da svakako navratite u srijedu 4. ožujka 2020. u 19 sati na Susret za mlade na Brigu na kojem će fra Augustin Čordaš govoriti o temi: „Bog i ja – neočekivano putovanje“.