Naš Bog je tu, u svima sakramentima

U četvrtak, 30.8. svetu Misu u Međugorju predvodio je don Ivan Bijakšić.

Imao je vrlo nadahnutu i poticajnu propovijed koju možete poslušati na linku ispod. O svojim osjećajima prema Gospi sam je napisao na svom facebook profilu:

"Danas sam opet imao tu milost slaviti sv. Misu u Međugorju! Isuse moj hvala ti, Majko hvala ti. Sv. Misa jest susret zemaljske Crkve sa Nebeskom, proslavljenom Crkvom, gdje u tom zajedništvu želimo dočekati Kralja nad kraljevima, samoga Gospodina Isusa! To je susret čiste i savršene ljubavi. No... netko će postaviti pitanje: Kakve veze ima Marija sa Kristovom žrtvom, ne otkupljuje ona... nego Krist...??? Itekako ima veze! Marija je dobila tu milost te je mogla prinjeti samoga Spasitelj u Hramu, praćenje Isusa krož život, te kao vrhunac Marijina prisutnost pod Križem i poslanje biti Majka Crkve, postavši time dionica Sinovljeve muke, ostavljenosti na križu kao i proslave.

Da, Marija gubi Sina... da bi dobila nas!

Uviđamo li onda važnost Marijine prisutnosti i na oltarima, njezine Majčinske brige za svoju djecu, za samu Crkvu koju i dan danas progone.

Mi danas vodimo, dragi prijatelji, duhovni boj... no bez Majčine utjehe nismo sigurni.

Stoga je mnoštvo svetaca potvrdilo prisutnost Marije u sv. Misi, preko mističnih viđenja. Ovdje ističem Padra Pia koji je i sam imao viđenja te više puta progovorio sa Majkom koja je, kako reče, uvjek sa desne strane svećenika. To mi je tako logično... Isus s Križa proglašava je Makom učenika kojega je silno ljubio a koji je primio svećeničko pislanje, time se uspostavlja veza ljubavi i sa svim svećenicima. Mi smo njeni sinovi i ona bdije nad nama, ali mi je jako žao kada sin svećenik to ne prihaća, koji ružno govori o Mariji, koji ju ne priznje Majkom... takav svećenik je u svojoj dubini siroče! Zašto to sebi dopustiti...

Koja je to milost imati Mariju! Blago svećeniku kao i svakom vjerniku koji osjeti takvu blizinu, takvu ljubav, takvo sjedinjenje sa Gospodinom i njegovom Majkom. Naravno uz Mariju tu je proslavljena Crkva... anđeli i sveci, kako molimo i pjevamo zajedno s njima prije samoga čina dolaska Kristova na žrtvenik! Svet, Svet, Svet!!!

Marijo ti si i moja Maka, pomozi mi Majko, da tebe i tvoga Sina nikada ne izdam." I.B.

Propovijed počinje u 1:15:45