Vlč. Zlatko Sudac: Zašto se Bog skriva?

Što vi mislite? Zašto? Ljubav Naša, Isus Krist ušutkava vragove koji ga prepoznavaju kao Sina Božjega, gubavcu kojeg je izliječio jednim dodirom zapovjeda da ništa nikom ne kazuje, poslije uskrisenja Jairove kćeri, predstojniku sinagoge poprijeti neka toga nitko ne dozna (Mk 5,34), da ne nabrajam.

Isus se skriva. Zašto? On bježi - također, na više mjesta u Svetom Pismu, ne samo jer je umoran. Zašto?

U najmanju ruku, nema u Boga zlobna poigravanja, nikakve manipulacije, sad me ima - sad me nema. Njegova tajna nije u tome da stvara tajnovitost. O čemu je riječ?

O MUDRI I LJUBLJENI NAŠ RASPETI I USKRSLI ISUSE.

Što se Krista više svodi na čudotvorca, manje ga se može prepoznati kao Spasitelja na Križu. Nije li tako i u našim ISKRENIM VJERNIČKIM ŽIVOTIMA. DA, KAD NAS BAR MALO PATNJA PROČISTI.

Prestrašeni Petar hoće mu krunu od zlata umjesto krune od trnja - "odlazi od mene sotono" - stoga pazite tko su vam i u kojim prilikama "prijatelji", jer križevi na ovoj zemlji su SVETOST!!!

Učitelj naš nije Führer. On ide protiv volje za moći. On ne želi biti obrazac borbe za život i preživljavanje najjačeg, nego za pažnju prema malenom i za milosrđe prema svima, on je oličenje poniznosti.

Znamenja koja On pruža, poštuju i miluju našu inteligenciju. Ona je čuvaju od nasilja apsurda, a vjerujte mi dragi moji - TAKO NAM TO TREBA DA NE "ZABLUDIMO"!!!

Kako je on mudar. On ponižava oholost. Jer reći "Ne" u po' bijela dana u svjetlosti, mračnije je nego li reći "Da" u najcrnijoj noći. Ali reći "Da" u najcrnijoj noći - o braćo i sestre koliko li je zaslužnije.

Pred Bogom svakako, a s vremenom i pred ljudima. Eto, zato se Bog skriva.