Izbornik Dalić nakon pobjede nad Englezima: Dragi Bog sve vidi i prati!

Zlatko Dalić ostvario je najveći uspjeh i ispisao povijesti našeg nogometa.

Hrvatski izbornik odveo je vatrene do finala na SP-u u Rusiji nakon što je svladala Englesku s 2:1. Ono što nije bio Saint-Denis 1998., bio je Lužniki 2018.

– Moram čestitati dečkima i moram im reći: oni nisu normalni. Fantazija je ovo što su odigrali, kako su trčali, kako su se borili. Ovo je za povijest – rekao je Dalić za HRT.

- Nismo još zlatni, ali ako Bog da, bit ćemo. Ovo je bilo za našu Hrvatsku. Možda još nismo ni svjesni što smo napravili.

– Hvala našim navijačima. Nismo još rekli zadnju riječ. Ostalo je još finale, ali ne mislimo na tome stati. Bit ćemo svjetski prvaci, ako Bog da – zaključio je Dalić.
Kada sam došao ovdje, prvog dana sam ja gurao igrače, ali sada oni guraju mene. Došli smo do finala, napravili senzaciju, ali zašto bi nekome bilo čudno što je ovakva momčad među četiri. Englezi nisu to očekivali, ali mi smo bili hrabri, pa nas je nagradilo."

Zlatko Dalić je nastavio...
"Ma dragi Bog sve vidi i prati, koliko zaslužiš toliko na kraju i dobiješ. Fascinirali su me moji igrači; nitko nije htio izaći van, nitko nije bio umoran, nisam znao što da radim.